bugün

dunyadaki adsl fiyatlari

almanya icin; adsl2+ ile 16 mbps'lik downstream baglantisina aylik 29,99 euro ve sinirsiz tarife icin de aylik 4,99 euro'dur. Wireless Router ve VoIP özelligi olan DSL Modemi de bedavaya verirler ve baglantiyi actirma parasi da almazlar. Bunun üstüne Almanya'daki bütün sabit telefonlar icin ömür boyu gecerli sinirsiz VoIP'den telefon tarifesini de bedavaya verirler.

Bütün bunlari ayda toplam 34,98 Euro'ya bütün bu hizmetleri alirsiniz. Ayrica müsteri hizmetleri de yardimci olurlar, sorununuzu dinlerler en azindan. Mesela TT'deki gibi DNS adreslerini vermemezlik yapmazlar.

Ayrica bu fiyatlari o ülkedeki hayat standardina göre degerlendirmek gerekir. O acidan bakinca Almanya'da aylik 35 euro cok düsük bir fiyattir.

Bu fiyata bu hizmeti almalari tamamen serbest rekabetten kaynaklanir. 1990 yilinda telekomünikasyon özellestirildi Almanya'da. Ondan sonra rekabet kizismaya basladi. Deutsche Telekom fiyatlari düsürdü, hizmet kalitesini artirdi. Ayni sektörde bir sürü orta-büyük ölcekli firma faaliyete basladi.

Özellikle cok yaygin kullanilan GSM ve son zamanlarda DSL hizmetleri yüksek kaliteyi ucuza sunuyorlar.

Umarim Türkiye'de de devlet tekelinden kurtulur telekomünikasyon ve kaliteli hizmeti ucuza almaya baslariz biz de.