bugün

gerçek islam bu değil bu değil bu değil ne ulan it

islam adına yapılanlardan bunalanların tepkisini gösteren sorudur.

sözlük müminlerimiz ise dert anlatmaya çalışıyorlar uzun boylu... aslında dert anlatmaya çalışanların da, soruyu soranların da haklı olduğu yönler var...

sözlük müminlerinin anlayamadığı mesele şudur: siz istediğiniz kadar "gerçek islam bu değil" deyin... birileri "gerçek islam'ın bu" olduğuna canı yürekten inanarak bunca vahşete imza atıyorsa dediğinizin etkisi fazla olmaz.

meseleye şu açıdan bakmak lazım: neden hiristiyanlar ve yahudiler, dinlerini sebep göstererek böyle zulümler yapmıyorlar?

hayır, "hiç zulüm yapmıyorlar" filan demiyorum, yapıyorlar elbette ama çağımızda bunlar yaptıkları hiçbir zulmün gerekçesini din olarak sunmuyorlar... durum böyleyken bazı müslümanlar yaptıklarına neden dini gerekçe olarak gösteriyorlar?

islam'dan kaynaklanan nedenlerle mi? "evet" denilebilir ama yahudilerin de dinlerini gerekçe göstererek sayısız zulüm yapması için yeterli unsur var dinlerinde... hıristiyanlıkta zulme gerekçe bulmak daha zordur ama istenirse o kadar mesele değil... bulunur elbette... cadı avlarını, haçlı seferlerini hatırlayalım...

tekrar soruyorum: durum böyleyken, neden onlar dinlerini zulümlerine gerekçe olarak göstermezken, bazı müslümanlar gösteriyor?

sorumun yanıtı bana göre şudur: müslümanların (ılımlısı, yobazı fark etmez...) kahir ekseriyeti laikliği içlerine sindiremediler. din yoluyla dünyaya düzen verilebileceği, adalet sağlanabileceği yanılgısı içindeler. söz konusu yanılgı içinde olan müslüman, ışid'in en büyük düşmanı olsa bile bilsin ki ışid'e hizmet etmektedir. siz bir kere dünyayı din yoluyla adam edebileceğiniz yanılgısına düşerseniz, elbette "dinin hası bende", "öyle değil böyle" diyecek birileri çıkacaktır. herkes illa dini sizin gibi anlamak zorunda değil ki!... siz istediğiniz kadar "gerçek islam bu değil" deyin, "budur" diyenler çıkacaktır. "budur" diyenlerin en tehlikelileri ise söz konusu zulümlere tepki gösteren ateistler filan değil, zulümleri yapan şerefsizlerdir.

yapılması gereken, dini siyasetten, siyaseti dinden ayrı düşünmektir, işte o kadar...