bugün

dünya kupasını alırsak kürt sorunu çözülür

çözüm süreci vs. gibi zırvalarla kürt sorunun çözmeye çalışmak büyük br yanlıştır.

sorun nereden kaynaklanıyor bir ona bakmak lazım. şimdi bu kürtler türkleri istemiyor. sevmiyor. türkiye'nin güneydoğu anadolu bölgesindeki bir kaç ilin kendilerine ait olduğunu ve orada başka bir bağımsız ülke kurmak istediklerini söylüyorlar. önce durum tespiti yapmak önemli.

eğer türkiye bir şekilde dünya kupasını alırsa kürtler dünya kupası sahibi bir ülkede yaşamak için sıraya girer ve özerklik vs. gibi isteklerde bulunmazlar.

bu durumu fransa'da gözlemleyebiliriz. mesela fransa sömürgesi olan kuzey afrika ülkelerindeki arap-berberi kökenli insanlar fransa'da kendileri için arap demezler. fransız'ım derler. halbuki kapkara kömür gibi arap... öyle bir fransız olması mümkün değil.

bu insanların bu şekilde davranmasının bir sebebi var. çünkü fransa ortadoğulu barbar halklar için cazip bir ülkedir. bu yüzden de bu tür ilkel kavimler fransız olmak için can atarlar.

ama bir de türkiye'ye bakıyoruz. türkiye hiç cazip değil. 21. yy da türklüğümüzle gurur duyabileceğimiz bir başarı kazanamamışız ve bu yüzden türklük pek talep görmüyor. ihtiyacımız olan şey türklüğün reklamını ve pazarlamasını yapmaktır. kendi milliyet aidiyetimizi başka insanlara pazarlayıp onları da kendimize katabilmenin en iyi yolarından biri de popüler kültürdür. popüler kültür denilince de akla ilk olarak futbol gelir. futbol bunun için önemlidir.

türkiye'nin kürt sorununu çözmesi için edinmesi gereken tek şey vardır: o da bir adet dünya kupası. o kadarcık...