bugün

asıl cinsiyetçiliği lgbt lilerin yapması

trans-seksüel,hetoro-seksüel, homo-seksüel, object-seksüel,mono-seksüel, sterio-seksüel... kimsenin nasıl orgazm olmaktan hoşandığı zerre kadar umrumda olmamakla birlikte, her türlü seçime saygılı ve son derece anlayışlı, az buçuk da bilinçli bir Türkiye vatandaşıyım.

heteroseksüellik dışında tercihleri olan insanların sadece ülkemizde değil, dünyanın doğusunda kalan kısımın tamamında,dahası batı da bile zaman zaman ne gibi zorluklar yaşadıklarını tahmin etmek zor olmadığı gibi çok defalar şahit de oluyoruz. bu bireylere sadece islamın değil, tüm dinlerin yobazları tarafından tahammül edilemediği bir gerçek. bu yaklaşımların değişebilmesini can-ı gönülden diliyor ancak aynı bu bireylerin zaman zaman ırkçılık boyunda cinsiyetçilik yaptıklarını da göz ardı edemiyorum.

neden mi?

bu ülkede gezi direnişi oldu, lgbt liler rengarenk bayrakları, cinsiyetçiliğe karşı pankartlarını kapıp geldiler, herkes eşitlik, özgürlük,insan hakları, polis şiddeti, ifade özgürlüğü...vs derken yani cinsel tercihi ne olursa olsun, herkes için sokağa dökülürken lgbt li bireyler olayı tamamen kendilerine ve cinsel tercihlerine indirgeyerek çıktılar meydanlara. yahu siz insan değil misiniz? ifade özgürlüğünü, eşitliği, insan haklarını, anayasal haklarımızı savunmak aynı zamanda cinsel tercihini özgürce yaşayabilmeyi içermiyor mu?

ha eline siyasi parti bayrağı alıp gitmişsin geziye, ha lgbt bayrakları ve cinsiyet temalı pankart ve dövizlerle. yani arkadaşım sen düşmüşsün kendi derdine.

al işte iç güvenlik paketi, o, bu memleketin gidişatı ne hale gelmiş, bırak homoseksüeli , heteroseksüel, dinine bağlı,vatansever adamın bile garantisi kalmamış, türlü sebepler ile kimin vatan haini, piyon, paralel, terörist ilan edildiği, edileceği belirsiz, bırak cinsel tercihini yaşamayı, anayasal bir çok haklarını kullanamaz hale gelmiş vatandaş, bırak sevişme özgürlüğünü, konuşma özgürlüğünün derdine düşmüş vatandaş, e artık cinsiyetlerinizi bir kenara bıraksanız da, ,insanlığınız, demokrasi..vs adına endişelenseniz. heteroseksüeller çok mu rahat sevişebiliyorlar şu an? ya da çok mu özgürler, akıllarından geçen herşeyi özgürce ifade edebiliyorlar mı? bir tek lgbt li bireyler mi tehlike altındalar? keşke öyle bir noktada olsak, o kadar gelişmiş olsak ve tek derdimiz cinsel özgürlüklerimiz olsa. bakın mesela hollanda ve almanya da homoseksüel evliliklere izin verileli kaç sene oldu? onlar bile ne kadar uzun zamanda gelebildi bu noktaya, halbu ki özgürlükler ve demokrasi adına bizden en az 50 yıl öndeler. keşke biz de artık o konulara gelebilecek kadar sorunlarımızı aşmış, sistemi oturtmuş bir ülke olabilsek ama şu anda bu ülkede cinsel tercihlerimizi özgürce yaşayabilmekten çok daha ciddi sorunlarımız olduğunu görmez misiniz?

maden faciası yaşıyoruz, insanlar sokaklara dökülüyor, hoop aradan lgbt liler fırlıyor rengarenk bayraklarıyla, genç bir kız vahşice katlediliyor insanlar tepki gösteriyor. bir gurup erkek, çok tepki almalarına rağmen, erkekliklerini cinsel tercihlerini..vs bir kenara bırakıp etek giyip eylem yapıyorlar ama lgbt liler yine cinsel tercihlerini de yanlarına alarak, cinsel tercihlerini afişe ederek sokağa dökülüyorlar. yahu bir insanın toplu taşıma aracında şöför tarafından katledilmesini insan olarak kınayamaz mısın?

bu yazıyı yazmama sebep olan, yani bardağı taşıran konu;
dün akşam ana muhalefet lideri önemli bir canlı yayın programına konuk oluyor, önemli dediğim, kendisine karşı olan bir tv kanalında, tamamı kendisine karşı olan kişilere canlı yayında cevaplar saydırıyor. orada hepimizi, kadın, erkek, hetero, homo, genç, yaşlı bu ülkede yaşayan tüm vatandaşları ilgilendiren çok önemli konular konuşuluyor.

lakin lgbt lilerden hiç bahsetmediği için birtakım lgbt li bireylerin eleştirilerine maruz kalıyor. neymiş bir kere ''lgbt'' dememiş. yahu yuh be kardeşim. ağzını açıp konuşamayacağın günler geliyor, sen hala kıçını açıp domalamadığına yanıyorsun. afedersiniz ama beni bile çileden çıkardınız artık. bu gibi şeyler artık bana çok bencilce geliyor. lgbt li bireyler cinselliklerini özgürce yaşayamamak dışında başka hiç bir derdi olmayan insanlar gibi görünüyorlar gözüme. ben onları ayırmıyor, dışlamıyor,kendimden farklı bir canlı muamelesi yapmıyorum, insan insandır, ben ''özgürlük'' diye haykırırken içine lgbt yi de katıyorum, başörtüsü ile okumak isteyeni de ama görüyorum ki her türlü kitlesel harekette, eylemde..vs lgbt liler kendilerini diğer insanlardan ayırıp, kendi problemlerine odaklanıyorlar. ''özgürlük'' kelimesi onlarda sadece cinsel çağrışımlar yapıyor olmalı. artık gerçekten yeter diyorum..

bırakın artık şu cinsel kimliklerinizi de herkes için ''özgürlük'' isteyin. ''özgürlük'' isteyen herkes sadece heteroseksüllere özgürlük istemiyor. kendinizi ayırıp sonra da ayrımcılığa karşı olamazsınız.

not: sonlara doğru biraz kırıcı oldu ama gerçekten tüm iyi niyetimle yazdığımdan şüphe duyulmasın..