bugün

2015 oscar ödül töreni

en iyi film: gönül istiyor ki whiplash alsın fakat akademi için inanılmaz genç bir film. o yüzden alamayacağını düşünüyorum. the grand budapest hotel ya da 12 yıllık emeğin hatrına boyhood alır.

en iyi aktör: hiç beğenmediğim birdman filminin, tek mükemmel noktası michael keaton'ın oyunculuğuydu. ödülü alır, arkasına bile bakmaz.

en iyi animasyon film: the lego gibi bir filmi koymayarak bu bölümde kime ödül verirlerse versinler, animasyon bölmünde sıçtıkları gerçeğini değiştirmeyecek. ama yine de the tale of princess kaguya'nın tartışmasız ödülü alacağını söyleyim.

en iyi yabancı film: aslında bugüne kadar leviathan'ı tek geçerim diyordum fakat, benim de beğendiğim bir film olan timbuktu dün gece cesar'da büyük bir patlama yaşayınca kendisine de şans vermek istedim.

en iyi orjinal şarkı: glory - selma. bir de bayılarak dinlediğim lego'nun everything is awesome'u var. heralde animasyona aday göstermeyerek yaptıkları hayvanlığı burada telafi ederler.

en iyi yönetmen: neden bilmiyorum, wes anderson çok haketmiş geldi bana. fakat bir yanda da 12 senelik bir emek veren richard linklater var. sonuç linklater'dan yana olacak gibi.

en iyi görüntü: robert yeoman. tek geçebilirsiniz efendim.

en iyi yardımcı erkek oyuncu: edward norton ve j.k. simmons arasında gidip gelsek de sonucun j.k. simmons olacağı gerçeğini kabullenebiliriz.