bugün

oyun

nasıl oynanır, bakın biraz yazayım;

elimizde, x gezegeninde bize vaadedilmiş topraklardan bir parça vardır. bu parçada yaşayan insanlar, "devletlerine" çok düşkündür. bağımsızlık nedir bilmeyen bu insanları kızdırmamak için, devletlerini değil, yavaş yavaş, bağımsızlıklarını alırız.

elimizdeki y ülkesi askeri kuvvetleri, ülkesini bize peşkeş çeker. ülkenin yönetimini alırlar. ülkenin bağımsızlığını düşünen kesim susturulur, yok edilir. bunun karşılığında askeri kuvvetlere, ülkeyi yönetme gücü bir süreliğine verilir. (bkz: yap işlet devret). artık elimizde, bağımsızlık nedir bilmeyen y ülkesi vatandaşları vardır.

örneğin, bu ülkenin genç nüfusunu öldürmek istiyoruz. onların dini inanışında bulunan, "vatan uğrunda ölmek" kavramını kullanırız. daha çocukluklarından itibaren, "silah", "öldürmek", "savaş" gibi şeyleri gözlerinde meşrulaştırırız. televizyonlar, bilgisayarlarla cinayeti över, eli silahlı vatan kurtaran kahramanlar yaratırız. "milliyetçilik" adı verdiğimiz ırkçılığı pohpohlar, onlara "vatan sevgisi" yerleştiririz. onların sahip olduğu vatan sevgisine karşı, onlara sahte tehditler yaratırız.

bu tehditler asla yok olmazlar. onları yok etmek görevi, 20 yaşında gencecik çocuklara verilir. silahla, "vatan kurtarma" senaryolarıyla büyümüş bu genç, kendini cepheye atar. asla isteksiz değildir, çünkü "vatan" ve "vatan uğrunda ölmek" kavramları hazırlanmıştır onun için. bizim hazırladığımız tehditleri, 20 yaşında 3-5 genç yok edemez. bu "tehdit" ile onları öldürürüz.

onların ölmesi, asla y ülkesi çocuklarını etkilemez. artık bizim emrimizde çalışan y ülkesi yöneticileri, yine 20 yaşında eline silah tutturduğu gençleri sürer tehdidin önüne. bu gençler, kendileri için hazırlanan kavramlara hala bağlıdır. "militan" olarak hareket etmektedirler.

bu ve bu gibi birçok yolla oynanır oyun. asla tek kulvarı yoktur ve oyunculara sanal hedefler, sanal tehditler yaratarak sürer.

not: entry'de bahsi geçen tüm kurumlar hayalidir. bu entry hazırlanırken domuz bağı kullanılmamıştır.