bugün

galiz kahraman

bu kitap bence incelikli bir mizahi roman. incelikli olmasını sağlayan eleştirel anlatımı, gülünçlükleri iğneleyici bir dille aktarması, yurdum insanının yakın(psikososyal) tarihine işaret etmesi. misal bahsedilen yazarlık kursu vesilesiyle edebiyat ve aydın figürüne dokundurmaları farketmemek mümkün değil.

diğer okuduğum romanlarındaki derinlik bu kitapta yok konusu itibariyle. fakat keyif alarak okudum, birçok yerinde gülümsedim ve hatta güldüm. atmosferi layıkıyla yansıtılıp metne sağdık kalınırsa sükse yapacak bir film çekilebilir aslında bu kitaptan. epey eğlenceli ve renkli bir film olurdu.

--spoilerımsı--
idris amil hazretlerinin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir herhalde. kurnaz geçinen efendimiz aslında bir çok musibeti haketmiştir. ayrıca 'efgan bakara' karakteri dikkat çekici. yazar onun aracılığıyla birkaç aforizma tadında söylem dile getiriyor.
--spoilerımsı--

--spoiler--
''... ayrıca belirsizlik münevverlerin yegane varlık sebebiydi. bodrumda kaybolan anahtarı, daha aydınlık diye sokakta arayan hoca'nın tersine bunlar, sokakta kaybolan anahtarı, daha karanlık diye bodrumda ararlardı.''
--spoiler--

(bkz: hüüüüüüüüüüüüüüüp! Jjjjjjjjjjjjjjjjt! Nah-ha!)