bugün

yabancı dil öğrenmenin püf noktaları

ingilizce yi hayatınızın bi parçası yapın, kullandığınız mobil uygulamaları tarayıcıları vs ingilizce dil seçeneği ile kullanın, sevdiğiniz sporcuların, takımların, sanatçıların ingilizce sayfalarını takip edin, belli bir alan, branş, spor dalına ait sayfaları siteleri takip etmenin bir dieğr faydalı tarafı benzer terimler, kelimeler sık kullanıldığı için kalıcı bir şekilde kelime haznesi geliştirebilirsiniz. bir de yabancı dili mümkün olduğunca eğlenerek öğrenmeye çalışın, zira tarh coğrafya çalışır gibi dil çalışırsanız sıkılacağınızdan fazla yolda katedemezsiniz. keza beyin mental yorgunluğu sevmez, zaten eğlenerek dil öğrenebileceğiniz bir sürü site, kaynak var internette. özellikle http://www.voscreen.com/ en başarılısı diyebilirim, hem ingilizceyi her yönüyle *** öğretiyor, hem de internet aleminin bana göre en keyifli sitelerinden biri. saatlerce sıkılmadan takılabilirsin.
bir de işin konuşma ve yazm kısmı var, mutlaka pratik yapma kgerekir bir dili konuşabilmek-öğernebilmek için, bunun için bir chat arkadaşı bulabilirsiniz mesela, ya da hiç bir şey yapmazsanız bile gidin yotube da yabancı videoların altına ingilizceniz yettiği kadar yorumlar falan yapın. zamanla nasıl geliştiğinizin farkna varacaksınız.

konuşmaktan sakın çekinmeyin, gramer falan fazla kafaya takmaytın, mükemmel konuşmaya ksarsanız hiç konuşamazsınız çünkü, cümlelerinizi kafada kurarak, hesaplayarak değil spontane bi şekilde kurun, hata yapsanız bile kimse sizinle alay etmez merak etmeyin, zira ana dili ingilizce olan milletlerin ingilizcesi bile aksandan gramere kadar birbirinden farklılık gösterir, yotube da ingiliz ve amerikalıların birbirlerini ti ye aldığı bi sürü video var aratıp bulabilirsiniz, siz yabancı diliniz olan ingilizce yi yanlış konuşmaktan çekinmeyin.

ha bir de kulağa küpe; ingilizce ye dair yapacağınız hiçbir çalışma asla boşa gitmez, ister 10 dakikalık ister haftalarca.