bugün

sözlük yazarlarının itirafları

daha önce hiç öküzün teki olduğumu söylemiş miydim? söylemişimdir muhtemelen. hem sadece öküz de değil aynı zamanda hıyarın tekiyim de.

gene bu gün bir halt yedim ve kendimi duble hıyar gibi hissediyorum. çok öyle at, deve bir şey değildi gerçi yaptığım ama yine de akşamüstünden beri ağzıma bir torba bok tıkmışlar gibiyim.

tın tın maltepe sahilde yürüyordum minibüse binmek için, bilenler bilir sahil tarafına taşıdılar durakları, maltepe stadı'ndan o tarafa giden yol da biraz tenha.
işte ordan minibüse binmeye gidiyordum ki karşıdan aşağı yukarı on yedi yaşlarında patenli bir kız geldi. özür dilerim, bir şey sorabilir miyim, yol paramı düşürmüşüm de bana bir lira verebilir misiniz gibisinden bir şeyler söyledi.
kız lafını bitirir bitirmez kafamda lise zamanlarım canlandı, okulda milletten birer birer toplanan liralarla aldığımız jack'ler, absolut'lar, biralar...

'hıa çakal, yok.' dedim ve kızı geçip devam ettim yoluma, başka bir şey diyemedi bile.

ya amına koyayım niye böyle götlük yapmak zorundaydım ki? niye bok gibi davrandım kıza? hayır diyip siktir olamaz mıydım insan gibi?
daha yanından geçeli on adım bile olmadan içim içimi yemeye başlamıştı zaten, ne nane yedim ben diye. arkamı dönüp hey geri gel, ben hödüğün tekiyim, özür dilerim de diyemedim tabi. erkekliğe bok sürdürür müyüm.

belki de gerçekten yol parası yoktu amına koyayım, beni adamdan sayıp bir şey istedi. herkes benim gibi dalyarak mı? ki olay bu da değildi zaten, be at ağızlı sen lisedeyken okul grubu gitaristi olmanın verdiği avantajı da kullanarak bütün milleti soymuyor muydun 'genşler stüdyoya gitçez para lazım!' diye? sikik! şimdi ne halt ediyorsun?

anasını satayım akşamdan bu tarafa öküz oturuyor sırtımda. çok içerledim, pisliğin tekiyim ben.