bugün

leman sam

ilginç tartışmalar döndüren kadındır.

Şimdi gelişmiş bir ülkede, kimin dini neymiş, kim kime çakmış, kim nerede falan önemsenmez bu. Aile bağları güçlüdür, ebeveynler çocukları reşit olana kadar sıkı sıkıya ilgilenirler onlarla. Din baskısı fazla yoktur, olanlar da yok değildir tabi.

Türkiye' de durum farklı. Müslümanlara gerizekalı demeyi ateistlik, ateistlere yanacaksın demeyi müslümanlık sanan büyük kitleler var. iki taraf ta birbirinden nefret ediyor. Çünkü biri inancının gereği olarak caddelerde dana kovalayıp pazarın ortasında dana kesiyor, öteki gruptanda azımsanmayacak bir kesim bu adamlara mal diyor. Ben ateistim, tüm dinler benim için aynı mantıksızlık beşiğinin içinde. Ama tutupta teist bir insana sen malsın, inanıyorsun demek salakça. Ne güzel işte adam inanıyor, onu bir gücün koruduğuna inanıyor. Sana ne amk ? Ama yok, allahı, tanrısı, budası var ya salaktır o mantığı var bazı ateistlerde ve bunların sayısı fazla.

Gelişmiş bir ülke değiliz, ondan herkes birbirini parçalamak istiyor ama bok gibi de olsa yasalarımız falan var iyi ki. Yoksa knight online' ın eski haftasonu savaşları tadında ülke olurduk, herkes birbirini keserdi. Hoş madımak' ta yakılanlar var, dayak yiyen müslümanlar var falan. Yine hayvanız yani.