bugün

asus zenfone 5

yukarıda üst üste 2 defa uzunca inceleme yorumlarımı yazmıştım bunlar ilk başta yapılan yorumlardı, şuan neredeyse 1.5 aydan fazladır kullanıyorum telefonu yeni yorumlarım şöyle;

kasa sağlamlığından başlayayım, beyaz modelini kullanıyorum herhangi bir kılıf veya ekran filmi yok kutudan çıktığı gibi kullanmaktayım ekranında ne bir çizik ne de başka bir sıkıntı var arka kapağı da aynı şekilde tertemiz ve yazılarda her hangi bir soyulma yok, kendi yaptığım işe gelirsek. uyurken priz yanımda diye telefonu yanıma koymuştum sabaha karşı istemeden düşürdüm telefonu, telefonun sol üst köşesinde siyah ince çıkıntılı bölümde çok çok ufak ezilme oldu yani telefonu elinize aldığınızda hayatta fark etmeyeceğiniz bir ezilme ama detaylı bakınca tabi ki belli oluyor ben de telefonu aşırı titiz kullandığım için biraz üzülmedim değil ama bunlar olacak tabi, telefon 2 yıl sonra ne hale gelecek kim bilir zaten.

içeriğine gelirsek, ilk açıldığı andan itibaren ki stabillikte bir değişiklik yok telefon hala çok akıcı her hangi bir donma takılma özellikle ısınma yaşamadım bunlar için daha erken ama 1 ay sonra cozutan telefonları da biliyoruz hem de bu piyasa da baya bir pazar payı olan firmaların telefonları bunlar.

her neyse, manuel olarak telefona 3 ayrı yazılım güncellemesi geldi telefon bu güncellemelerle telefona otg desteği geldi ve pil kullanımında gözle görülür bir artış olur (pil konusunda ayrı bir parantez açayım dedim, telefon 0 olarak ilk açıldığında pilin entegre olması 3-4 gün sürebiliyor bu sıralarda aldığınız pil süreleri sizi memnun etmeyebilir, fakat bu süreçte + olarak gelen güncellemelerle pil düzeyi baya düzelmiş durumda) diğer bir konu ise 4.4 kitkat güncellemesi. ben 1-2 hafta içinde 4.4 kitkat geleceğini düşünüyorum, daha güzeli bu telefon için android l muhtemelen gelecek yine.

son kısımda telefonu nasıl kullandığımı bu kıyaslamaları neye göre yaptığımı anlatacağım ki sizinde kendi kişisel kullanımınız nasıl olur, neye dikkat edersiniz bilin diye. telefon da root işlemi yapmıyorum bir kere gerek duymuyorum çünkü telefonun bu hali bana yetiyor çok haşır neşir değilim root yapılan telefonlarda pil süresi daha iyi durumda zaten (4-5 saat arası ekran süresi alanlar var) telefonumda indirip kullandığım uygulamalar; facebook, fb messenger, twitter, whatsapp, shazam, swarm, resimli kelime bulmaca, yemek sepeti. telefonun ekran parlaklığı full şekilde, bu uygulamaları normal düzeyde kullanıp, müzik dinleyerek kullandığım telefonda 11-12 saatlik pil süresi alıyorum. wi-fi veya 3g sürekli açık tabi, nadiren telefon görüşmeleri de oluyor. uyarım: chrome tarayıcı sağlam şarj yiyor. çok uzattım biliyorum ama bir de son olarak şöyle bir durum var, 3g full açık bir şekilde müzik dinleyerek internette (fb, twitter, chrome) elimden hiç düşürmediğim zamanlar oldu 4-5 saatlik pil süresi aldım bu normal bir şey tabi ki sürekli kullanarak.

şimdilik düşüncelerim ve deneyimlerim böyle zaman geçtikçe güncellerim yine buraları, aklına bir şey takılan olursa mesaj atabilir. *