bugün

asus zenfone 5

yaklaşık 2 gündür kullanmakta olduğum telefon. gayet stabil ve hızlı durumda işlemcisi bekleneni veriyor en çok eleştirilen daha doğrusu ön yargıyla yaklaşılıp kimsenin fazla bir beklentisi olmadığı bataryası bir günü çıkarıyor yani sabah evden % 100 şarj ile çıktığınızda akşam eve gelene kadar götürür sizi. 8 mp kamerası'da gayet standart artı tarafı ise çok güzel çekim modları var mesela düşük ışık veya alan derinliği gibi modlar çok kullanışlı özellikle düşük ışık gibi bir mod gece çekimlerinde güzel performans veriyor bence. sonuçta profesyonel bir fotoğraf makinesi değil beklentilerinizi ona göre ayarlamanız mantıklı olur. daha önce yazdığım gibi telefon yüksek performanslı bir oyun telefonu değil mesela ben oyun editörüyüm inceleme yaparım derseniz sizi tatmin etmez ama her oyunu oynatıyor çözünürlük ayarından sonra o yönden bir sıkıntısı yok. ses yönünden tatmin eden bir ses kalitesi var telefon görüşmelerinde ses gayet net geliyor bir boğukluk yok aynı şekilde ses gidişi de öyle, telefon hoparlörü arkada bulunuyor olması bir yönüyle kötü, bazen video izlerken veya oyun oynarken eliniz ister istemez hoparlörü kapatabiliyor ama kafaya takılacak bir durum değil. çoğu kişi gps sıkıntısı olduğunu söylemişti telefonda, ben gps kullanan biri olmadığım için test etmedim açıkçası ama bu tamamen yazılımsal yani 4.4 kitkat geldiği anda düzelicektir. telefon'da radyo bulunmuyor fakat telefon yazılımı içerisinde radyo var sadece dondurulmuş durumda root yaptığınız takdirde aktif edebilirsiniz radyoyu. (bunun sebebi tamamen radyo için trt bandrolü kullanmayıp fiyat kırmak diye düşünüyorum.)

ayrıca asus'un kendi sitesinden vermiş olduğu yazılım güncellemesi var şuan onu yüklüyorum buna ek olarak telefona gelecek 4.4 kitkat güncellemesiyle telefon hakkında değerlendirme yapmak daha doğru olacak batarya ömrü uzatılır mı işlemci ve uygulamalara artı-eksi ne getirir bu güncellemelerden sonra tekrar bakılır. dediğim gibi telefon şuan gayet stabil ve hızlı durumda genel itibariyle iyi yorum aldıkları gibi güzel bir satış çizgisi yakaladılar ve bu kadar ilgiye karşılık olarak asus anroid L seviyesine de geçeceğini tahmin ediyorum.

daha detaylı bir inceleme yapacağımı söylemiştim aslında ama biraz daha yüzeysel bir anlatım oldu çünkü gelecek olan güncellemeler telefon performansını da etkileyecektir ve 4.4 kitkat'dan sonra root yapma ihtimalim de var. ayrıca bir kaç forumda root işlemini deneyenler olmuş ve başarılı bir roottan sonra telefondan daha iyi performans almaya başlamışlar özellikle pil konusunda. yaptığım ufak inceleme dışında aklınıza takılan bir şey olursa inboxımı yakabilirsiniz. *