bugün

asus zenfone 5

sanılanın aksine asus türkiye * destekli olduğu için yedek parça ve teknik servis problemi yaşamayacak olan telefondur. 4 farklı arka kapak tercihi var ayrıca telefonun 4-5 ay içinde yaygınlaşmasıyla bunu her telefon aksesuarı satan yerden temin edebilirsiniz. telefonun en büyük artılarından birisi de bu. ön taraf tamamen gorilla glass 3 teknolojisiyle korunurken arka taraf ise plastik çıkarılabilir şık bir kapak kullanılıyor fakat bu kapak telefonun kenarlarını da kaplıyor yani bir telefonu düşürdüğünüzde en çok darbe alan, ezilen kenarlar bu plastik kapak tarafından korunuyor ve böyle bir durumda bu kapak çıkarılıp yerine farklı yeni bir kapak takılarak sanki yeni bir telefonmuş gibi yolunuza devam edebileceksiniz *

eksi yönü ise şöyle; telefonun avrupa modelinde intel işlemci z2580 iken türkiye'de z2560 ayrıca yine orada 13 mp kamera bulundururken burada 8 mp kamera versiyonuyla gelmekte, sebebi iste kesinlikle f/p dengesini avrupayla birlikte dengede tutabilmek. bunun için asus'a değil bu gibi teknolojik aletlere hayvan gibi kar payı koyan ve yine bir o kadar vergi getirten devlete kızın. ayrıca 5" bir telefon için 2110 mAh batarya bana da biraz az geldi ama bu da tamamen işlemciyle bağlantılı bir durum iyi mi kötü mü kullanıldıkça belli olur.

ayrıca bu telefon kesinlikle yüksek performans oyun telefonu değildir. yani şöyle anlatayım; mesela xperia z2 veya g3'te oynadığın asphalt 8'i bu telefonda da pek tabi oynarsın ama aynı yüksek kaliteyi yakalayamazsın. (hoş telefonda oyun oynama saçmalığını da anlamıyorum ama neyse * ) ama yine bunun dışında her türlü oyunu pek tabi kaldırabilir.

kısacası; siz de benim gibi facebook, twitter, whatsapp falan olsun, işte yanında shazam gibi kullanılabilir uygulamalar olsun, müzik dinleyim, arama yapabileyim bana kafi diyorsanız + olarak bu fiyat açısından alabileceğinizin en iyisidir. bir defa şuan piyasa da bulunan moto g ile gm discovery ile kıyaslanması gibi bir saçmalık yapılıyor ama en basitinden ram ve işlemci açısından bu ikisini de afedersiniz siker atar. * şuan bu düzeyde bir telefonun kıyaslaması sadece gm discovery 2 ile yapılabilir, işlemci açısından gm discovery 2 bu telefondan bir tık önde fakat bu direk fiyatına 150 tl gibi bir farkla yansıyor * ama kasa sağlamlığı ve tasarım açısından yine asus zenfone 5, gm discovery 2'yi geride bırakıyor. hem hepsi bir yana bu fiyat aralığında ki hiç bir telefon gorilla glass 3 kullanmıyor hatırlatayım. (gm discovery 2 gorilla glass 3 kullanıyor mu bilmiyorum.)

efenim, daha telefon elime geçmeden bu derece bir inceleme yaptım hele şu telefon bir elime geçsin detaylı detaylı anlatacağım. *