bugün

ersun yanal

futbolu bilimsel yaşayan ve okuyan teknik adamdır. futbolculuk dünyanın en zor mesleğidir. başarılı olmak için binlerce etmenin bir araya gelmesi gerekir. ve süreç de çok uzun oldugu için (eylül-mayıs) bu surekli devam edilmelidir. Her takımın inişli çıkışlı anları olacaktır tabiki. zaten eylülde başlayın 45 derecelik açıyla sürekli çıkışa geçen takım yok. olamazda zaten.

Dolayısıyla fenerbahçe takımını ve futbolcu grubunu iyi tanıdıgını düşündüğümden dolayı kafam rahat. bazı anlar vardır kondisyon pompalarsın futbolcuya. futbolcunun kas yapısı sperm yapısı hıdısı vıdısı buna odaklanmışken kısa vade de bi boka yaramıyor gibi gözükse de uzun vadede yavaş yavaş topçuyu ayağa kaldıracak yüklemeler bunlar. her daim her teknik adamın becermeye çalıştıgı şey bu. muhtemelen az önce bahsettiği ivmenin aşağı geçeceği zamanı da ayarlamışlardır. sonrasında tekrar nasıl ayaga kalkılacagını.

eleştireceğim noktalar yok değil.

şuan için en önemlisi: aralık 10 gibi başlayıp şubat 10 gibi noktalanacak lanet bir afrika kupası var. ve olası bir final veya yarı final görme durumunda senin ileri 3lünde ki tüm kobralar afrikada olacaklar. bu sure bizim ligimizde yaklasık 6 maç ediyor. 6 maça sow emenike webo'suz şekilde sadece 34 yaşındaki KUYT'a sarılıp cıkmak cok enteresan olacak. sol açık ? sağ açık ? yada alt yapıdan gelen 2 tane santrofor genç yetenek ?

en azından şu hazırlık maçlarında denenselerdi.