bugün

dindar çocukların gerçekle kurguyu ayırt edememesi

pokemondan etkilendiği için bilmem kaçıncı kattan atlayan bir çocuk hatırlıyorum. büyük ihtimalle her pazarı kilisede geçiren bir çocuktu. veya kur'an kursuna gidiyordur o yüzden algılayamamıştır pokemonun gerçek olmadığını. hatta belki dindar bir yahudidir.

bir dönem sihirli annem gibi bir saçmalıkla siktiler çocukların zihnini. kendini peri zanneden mi dersin zamanı durdurmaya çalışan mı dersin. kimin nasıl gerçeklik algısını yıkmaya çalıştığı, çocuk zihinleriyle oynadığı aşikar.

çocukların gerçeklik algısıyla oynayan binbir çeşit şey var. ve bunların tamamı insan ürünü şeyler. dini kıssalardaki karakterleri gerçek sandılar diyor sevgili bilim adamları incelemerinde. sadece omur iliğe sahip olup da bilim adamı olana da ilk defa rastlıyorum. e be embesil adamın inancına göre zaten musa peygamber vardı veya kızıl denizi ikiye yardı. adam inancı gereği mucizelerin "gerçek" olduğuna inanıyor.

gerçekle kurgu karmaşası yaşayan çocuklardan bahsediyorsak; onlar da kendi kendilerine sırf Allah ı yalanlamak için kurguladıkları delillere bir süre sonra kendisi de inanan büyük çocuklardır. cebine kalem taktıkları beyaz önlükleri bilem var.