bugün

türkiyede en kazançlı meslek çobanlıktır

tanım: türkiye'de ki en kazançlı meleğin çobanlık olmasıdır.

çeşit çeşit meslek vardır ama en rahatı en kazançlısı çobanlıktır. sürü çok kalabalıktır; yabani köpekler, koyunlar, keçiler... çoban alır düdüğünü otlatır sürüyü. yalnız öyle hakkıyla değil. sürünün kolunu bacağını keser yavaş yavaş, çaktırmadan, sessizce. hayvanların tüylerinı kırpar, sütü toplar, etini sütünü alır satar. keçiler farkeder bunu karşı koymak sürüye anlatmak ister çoban amca gelir dillerini keser bunların. hiç bi hayvana hak vermez. o sürünün kralıdır çoban en azından bunu ister. arada iyi otlara götürür gözleri boyamak için koyunlar dalar hemen derler bu çoban çok iyi. keçiler uyandırmaya çalışır koyunları onlar uyanmaz ama koyundur çünkü. an gelir tüm keçiler farkeder dümeni. ama çoban susturur onları nede olsa kör koyunları arkasındadır. çoban otlak yerlerini satar yavaş yavaş diğer sürülere ama en çokta kendi köpeklerine sırtlanlarına veriverir. anlamaz koyunlar oh köpeklerden kurtulduk derler. çoban napsa iyidir derler dinlemez aptallar keçileride sustururlar.

tabi kazanç değişir çobanın namus şeref düzeyine göre. bazen tüm aileyi filan çağırır hep beraber öldürürler sürüyü. tabi keçilerde gider arada. arada ne mal olduğu çıkar ortaya ama koyunlar yine olsun helal der yada görmezden gelir yalan der.ama haberleri yokturki artık ne otlakları ne kolları bacakları kalacaktır zamanla. sürü ölüyodur.

bazen binlerce bazen milyonlarca lira hüpletir bu çoban bazen 800 milyona dayanır aşar bu aç çoban sürüyü parça parça satarak.

gelin siz karar verin dostlar, burda en büyük suç çobanındır tamam ama tek onda mıdır? o koyunlar suçsuz mudur? 

düşünün... ayık olun. vesselam...