bugün

1 mayıs işçi bayramı

"insan..para kazanmak için sağlığını harcıyor. Sonra sağlığını geri kazanmak için para harcıyor.Sonra bir de gelecek için o kadar endişeli ki; anı yaşayamıyor; sonuç olarak, ne şimdide yaşıyor ne gelecekte; hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyor, ve aslında hiç yaşamadan ölüyor."

* Dalai Lama

1 Mayıs işçi bayramınız kutlu olsun..

"işçi" demek sadece inşaat çalışmak demek değildir. Günümüzde inşaat işçisinden, bilgisayar mühendisine, çöpçüsünden CEO'suna modern köleler olarak çalıştırılan herkesin bayramı bugün. Firavunun kamçılayarak çalıştırıp emeğinin karşılığını yumurta ile alan köleden tek farkımız, yumurta yerine yumurta alabilmek için "para" adı verilen bir ilüzyon ile karşılık almamız.

Başsız holdingler, yüzsüz şirketler, gayr-i meşru bir çocuk gibi kimsenin üstlenmediği oluşumlar... Çoğumuz, en tepede kimin olduğunu bilmeden, kimin için çalıştığından bile haberi olmayan ete bürünmüş robotlar gibiyiz.Miyadımızı tamamlayıp, amamen kullanışsız hale gelince kenara kaldırılıyor, vakti gelince gömülüyoruz.

1 Mayısta 1 gün de olsa, 1 dur.1 Düşün.Kimin için çalışıyorsun ?

Son olarak; bazı kişilerin bu günü sahiplenmesine, bu gururlu günü şerefsizce mahvetmelerine, bir şeylere kılıf olarak kullanmalarına izin vermeyin.1 Mayıs hiçbir grubun, kültürün bayramı olmadığı gibi aslında "iş" veya "işçi" bayramı da değildir.1 Mayıs "emek" bayramıdır.