bugün

mudur mudur mudur

uzman bir doktor tarafından kendisine ruh hastası teşhisi konulan yazar *

kendi kundaktaki kardeşini öldürtecek, kendi öz evlatlarını katlettirecek kadar canileşen adamların torunları, devletinin avrupada yaptığı işgallerin hepsini anlı şanlı fetihler olarak görüyordur. atalarının işgal ettiği yerdeki her ailenin birer çocuğunu ailesinden koparıp kendine köle yapmasını da gayet insani bir davranış olarak görüyordur. osmanlının, devletçilik namına bildiği ve uygulayabildiği en belirgin şey savaştı. tüm sistemini savaşmak ve işgal ettiği yerleri vergiye bağlayarak sömürmek üzerine kurmuştu. zaten savaşıp ilerleyemediği zaman çöküşe geçmişti.

ve tüm dünyada bu ve benzeri devletler barbar olarak tanımlanır. bu ve benzeri milletlerin tarihi katliamlarla dolu olduğu için bu yaptıklarını gayet olağan görürler.

bir ruh hastalığından bahsedilecekse o da tüm bunları normal görmektir.

osmanlıdan sonra kurlan yeni devlette bu anlayışı devam ettirmiş ve kürt toplumu üzerinde asmilasyon ve inkar politikaları uygulamaya başlamıştır. yer yer kitlesel katliamlarda yapmıştır. pkk denen örgüt bu politika ve katliamlara tepki olarak doğmuştur. bir nevi nefsi müdahafa yani.