bugün

ihsan oktay anar

insanı hayran bırakan bir hayal gücüne sahip Türk yazarı.
Yalnızca tek bir kitabını okuduğum bu yazar, daha kitabı yarılamamışken içimde tüm kitaplarını bir anda okuma isteği uyandıracak kadar akıcı bir dile sahip. Kendine has üsluba sahip nadide yazarlardan olduğunu anlamak için neredeyse bir paragrafını okumak kafi. üstelik bir yazma tarzı da oluşturmuş. Mesela olay örgüsünü masal anlatan bir Büyükbaba edasıyla sunması, çokça kullandığı flashbackler, karakterler arasında kurduğu enteresan bağlantılar.. insanı hem okuduğuna hem de yazarına aşık ediyor mübalağaya müsade varsa.
Anar'ın arapça ve Farsça tutkunluğu, ilk etapta süslü, ağır bir dile sahip olduğu izlenimi uyandırabiliyor. ilk sayfada hiç başlamasam mı bu bir iki ay sürüklenir elimde diye düşünmüştüm * yanıltmasın. Dil seçimi anlatımını etkilememiş bilakis tatlandırmış. Bence güzel hareket.
Türk motiflerini büyük ustalıkla kullanışı, Türk kültürüne hakimiyetini ve bizim de az biraz uzak kaldığımızı gösteriyor. Öğreten yazarlardan. Sonraa tarihe, felsefeye, eski yazın diline olan düşkünlüğü... ben yazarımı buldum !
ilk kitabı puslu Kıtalar Atlası imiş . Sene 95. kitab-ül hiyel,efrasiyab'ın hikayeleri,amat,suskunlar,yedinci gün ve yıl itibariyle çıkmış olan son kitabı galiz kahraman ile birlikte yedi kitabı yayınlanmış.

Son söz olarak; okuyun okutturun derim.