bugün

genel af çıkmalı ceza evleri boşaltılmalıdır

ceza evi evrende icat edilmiş en ahmakça en çözümsüz çözüm yoludur. Şuç olarak tanımlanmış fiillerin neredeyse yarısından fazlası psikolojik hastalıkların ürünüdür. Bu fiillerin içine dahil olmuş kişiler ise suçlu değil hastadır. Suç olarak tanımlanış fiillerin diğer bir kısmı ise hali hazırda suç değil bireyin saçma sapan biçimlerde kısıtlanmış haklarını geri alma çabası sonucu oluşan durumlardır, kalan kısmı ise hali hazırda sistemin insanı ittiği çaresizlik noktalarından kaynaklanan fiillerdir. Siz psikolojik olarak sağlıklı bir bireyi bügün dünyada koşulları en mükemmel ceza evine kapatsanız bir süre sonra elinizde sadece bir hasta kalır, siz haklarının peşinden koşan insanları ceza evlerine tıkarsanız bir süre sonra elinizde sadece isyan kalır. Siz kendi pisliğinizden dolayı bir "suç" işlemiş insanı ceza evine tıkarsanız elinizde bir süre sonra sadece pislik kalır.

Hali hazırda bunun hiçbir biçimde değiştirilmesi, konuşulması tartışılması düşünülmediği gibi koşullarının "yasal sınırlar içerisinde" nasıl daha ağır hale getirilebileceği tartışılmaktadır. Bunun asıl sebebi ise suçlu olarak adledilmiş kişilerin analizi yapılsal (psikoljik, sosyolojik, ekonomik.. ) suçlunun bizzat kanun koyucu olduğu çok net bir biçimde ortaya çıkacağından sistemin bu çarkı olabildiğine çözümsüzlüğe işler.

Bunun en net sağlaması şudur ki eğer kanunlar ve hükümleri suçu bitirmek istiyor olsa suçla savaşırdı. Oysa ki hali hazırda bütün kanunlar ve hükümleri suçluyla savaşmaktadırlar. Hiçbiri ne suçun kaynağını araştırır ne kişi bu suça iten olguyu sadece olayın fiilen oluşum şekli üzerinden sözüm ona " caydırıcı " bir ceza vermek üzerine kuruludur.

Hukuk mevcut sistemin varlığını koruyan kanunlar bütünüdür. Hiç bir zaman adalet sağlamaz.