bugün

iç mimar

Global ismi interior Designer olan ve aslında bu anlamda Türkçe karşılığı iç Mekan Tasarımcısı olan fakat Türkiye'de hangi akla hizmetse sıfatlaşmış isim olmasına rağmen iç ve Mimar kelimeleri ayrı yazılarak iç Mimar şeklinde tanımlanan meslek.
Aslında Mimarlığın ihtisaslaşmış bir dalı olup kendi içinde de sahne tasarımı, yat/gemi, TV-dekor vb. gibi diğer alt dalları da olan meslek.
ilk başta Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde var olmuş fakat daha sonra bazı üniversitelerde Mimarlık ve Tasarım fakülteleri bünyesine dahil edilmiş ve özel yetenekle öğrenci alırken bu fakülte etkeni nedeni ile sayısal alan ile öğrenci almaya başlamış meslek.
Bu mesleği icra eden kişilere bu bağlamda Sanatçı denilmesi gerekirken ve dekorasyon ile kesinlikle ilgisi yokken Dekoratör olarak alarak adlandırılan meslek.
imza yetkilerinin olmayışı, adının bile TDK tarafından ayrı yazılması, eline Elle Decor alan herkesin içmimar kesilmesi, Mimarların içmimarlık yapıyor olması, devletin bu bölümü açıp sanki böyle bir bölüm yokmuş gibi davranması kısaca her geçen gün içine edilen bir meslek olması sebebiyle artık bi halta yaramayan meslek.