bugün

dexter

olmadı bu final. bu kadar kötü bir sezona bu final yakıştı aslında. Bir çok saçmalık vardı en başından beri, mesela güvenlik kameralarına hiç bakılmaması dexter'ın kurbanlarını öldürdükten sonra ama dünkü finalde artık yuh dedim.

hanna zaten sarışın, fıstık gibi kadın, dikkat çekici, ne gözlük, ne şapka, ne peruk öyle gezindi durdu.

havaalanındaki çantanın içinden çıkanları görünce güvenlilk kamerasından kimin koyduğu anlaşılır, dexter şıp diye yakalanırdı.

debra ölmeyecekti dexter ile vedalaşmadan son bir kez.

masuka'nın kızı ne alaka diziye girdi bu sezon, onu da anlamadık.

six feet under finalinde, kalanların ilerideki yaşantıları ne güzel anlatılmıştı, burada ekip arkadaşlarının ne olduğu kısaca anlatılabilirdi.

tekne paramparça oldu ama dexter kurtuldu, okyanusun ortasından hem de?

adamı aman ormancı canım ormancı yaptılar, başka bir meslek olamaz mıydı?

madem hannah'ı o kadar seviyordu, oğlunu da, nasıl ayrı kalabilecek?

harrison'a dedi ki: son kez seni seviyorum demek istedim oğlum. sonra da "bir daha görüşene kadar bunu unutma." burada bir çelişki var. ayrıca bir daha görüşmemeyi kafaya koymuş, kafamızda canlanıramadık bile yıllar sonra oğluna kavuşacağını...

benim finalim: dexter, saxon'u öldürürken angel yakalar ya da deb'in sevgilisi, ya da elway ve bir polis memuru harrison'u uzaklaştırır babasından. aynı küçük dexter'ın yaşadığı gibi.

netice: sekiz yılımızı verdik, bu sonu haketmedi seyirci. ama diğer sezonlar hatırına susuyorum. travis marshall, arthur mitchell,Evelyn Vogel, Debra, Masuka, Angel harika oyuncularsınız ve bay bay dexter. gay bir kimlikten sayko bir kimliğe öyle güzel büründün ki bir önceki dizinde gay olduğunu unutarak izledik. Beren saat bihter, kıvanç tatlıtuğ behlül olarak hatırlanıyorken her dizide.

not: breaking bad de böyle saçma sapan biterse bir daha amerikan dizisi izlemeyeceğim.