bugün

mhp neden doğu türkistan mitingi yapmıyor

sen bırak mhp'nin doğu türkistan mitingi yapmasını şimdi. ben mhp milletvekillerinin bu konuda meclise önerge verdiklerini ve bu önergenin reddedildiğini biliyorum. bahçeli'nin de çoğu konuşmasında doğu türkistan'daki soykırıma değindiğine şahsen rastlıyorum. ancak bu kadarı yeterli midir? bence değildir. mhp kırk yıllık klişe kalıplarından sıyrılıp korkmadan, çekinmeden milliyetçilik yaptığı zaman, ancak o zaman doğu türkistan davasını hakkıyla savunabilir. cılız seslerle olmuyor bu işler.

gelelim (büyük ihtimalle) şakirt olan elemana... evladım, senin başbakanının ağzından bir kere doğu türkistan lafzı çıkmış mıdır? çıkmışsa göster. evet, elin arabı öldü diye zırlayan başbakanından bahsediyorum. neymiş, mursiciler müslümanmış. doğu türkistan'dakiler gâvur mu ulan? karabağ'dakiler gâvur muydu? peki ya kerkük'tekiler? peki ya gencecik yaşında toprağa düşen mehmetçikler? onlar için de ağlamış mıdır senin başbakanın?

saadet partisinin mitingine gelince... o mitingi biliyorum. "müslüman uygurlar" "din kardeşlerimiz" "hedele hödele" ... yav adamlar müslüman değil de, şamanist olsalar demek ki onların da siklerinde olmayacak. böyle saçma şey olur mu? bizim anlatmak istediğimiz bu değil. siz çok yanlış gelmişiniz hemşerim.

ben mhp'li değilim ve mhp'yi sert bir biçimde eleştiren bir insanım. ancak bu konuda mhp'ye laf yetiştirmeden önce, o götünün gılı olduğun başbakanını sorgula bence.