bugün

interaktif sözlük

insanın sosyo-kültürel yapısına göre seçtiğini düşündüğüm sözlüklerdir.

ekşi sözlük: bu sözüğün yazarı 25 yaş üstüdür. muhtemelen özel sektörde çalışıyordur çünkü ekşiciler ofis sözcüğünü dillerinden düşürmezler. sözlük aleminin nirvanası olan bu sözlüğün yazarları ekseriyetle entelektüel tiplerdir. ya da öyle görünmeyi çok iyi beceren. ingilizce'yi en az ingilizce entry girecek kadar bilirler.

uludağ sözlük: sözlüklerin liselisi. ama iyidir uludağ sözlük. ekşi'de sıra bekleyen kaliteli yazarları ve liselileri bünyesinde barındırır. en hareketli, en geniş ve en samimi sözlüktür.

inci sözlük: sözlüklerin piçi. istediğiniz gibi yazabileceğiniz ama samimiyetinizden şüphe olunduğunda siklenmeyeceğiniz bir tuhaf oluşumdur. diğer sözlüklerde yazar olsanız bile burda da yazma ihtiyacı hissedersiniz. çünkü sansür ve kısıtlama yoktur burada.

itü sözlük: sözlüklerin ankarası derler buraya. gri ve soğuktur. resmidir. sol frame ölü gibidir. son zamanlarda gelen troller yüzünden hareketlenmişlerdir. ama bu sözlüğe olumsuz olarak yansımaktadır. itü sözlüğe mini ekşi diyebiliriz aslında.

diğer ufak sözlükleri yazmaya lüzum yok zaten.