bugün

nihat hatipoğlu

bazı sözlük yazarlarının program başına aldığı parayı tartıştığı ve bu yönden hocayı kötülemekle bir şey bildiklerini sandığı bilgili, efendi, sempatik ve televizyonda insanlara dinimizi güzellikle anlatan hocadır. hep yüzünde eksilmeyen bir tebessümle.

yok on binmiş yok otuz binmiş yok şu kadar evi varmış...
peki kardeşim soruyorum ben; sen bu evleri sadece kendisine mi alıyor sanıyorsun? sence hayatını dinine adamış, her programında ''yolumuz peygamberimizin yoludur.'' demeyi kendisine sorumlu kılmış ve bu yolda ilerlemeye çalışan bir insanın, evleri alıp sadece kendi geleceğine yatırım mı yapacağını sanıyorsun? nereden biliyorsun belki de o aldığı paranın bilmem ne kadarını -ki onu sorgulamakta zaten bize düşmez- yoksullara, o aldığı evleri evsizlere, bakıma muhtaç insanlara veriyor. nereden biliyorsun bunu gizli yapıyordur belki, çünkü sadakanın-yapılan yardımın gizli yapılması gerektiğini kendisi şüphesiz bizden daha iyi biliyordur.

velhasıl böyle ön yargılı, kulaktan duyduğunuz bilgilerle bu adamı karalamaya çalışmayın rica ediyorum. biraz düşünerek yazın, iyi madem bu kadar parayı alıyor da bu adam, peki bu parayla ne yapıyor diye düşünün mesela. tamam eleştiriniz olacaktır olabilir ama bu kadar sert ve kırıcı da olmasın lütfen.

saygılarımla...