bugün

vahdettin

Vahdettin; tarihin gördüğü, en büyük ihanetlerin doruğunda yaşamış osmanlı padişahı ve islam halifesi. siyasi dirayetiyle sahip olduğu makamı adaletle idare etmesine rağmen "ittihat-Terakki" gibi derin bir yapıya mağlup olmuş, olası bir iç karışıklığa sebep olmamak ve iç savaşın önüne geçebilmek adına fedakarlıkta bulunarak ülkeyi terk etmiş, sahip olduğu varlığının, tek kuruşuna karışmayarak vatanına ve milletine bırakarak, vatan-millet, din-iman sevgisini kanıtlamış bir padişah ve halifedir. sürgünde, ömrünün geri kalanı yokluk ve yoksuluk içinde geçmesine rağmen kişiliğinden ödün vermeyerek onuruyla ebediyete intikal etmiş; sultan vahdettin, sahip olduğu değerler yanında, tarihi olumlu örneklerle dolu bir şahsiyettir.

taraflı tarihçilerin yazdığı yalan tarih münasebetiyle araştırılmadan, hainlikle suçlanan; “ Vahdettin, ingiliz vapuru ile kaçmasaydı da, linç mi edilseydi ?” akabinde “o, beceriksiz aciz ve kuklaydı” vb. karalamalarla, kendisine enkaz edebiyatı yapmaya çalışanlar, bu sebeplerden dolayı da, naaşına bile sahip çıkmadı-çıkamadı’lar. haciz ve cenaze masraflarını dahi suriye’nin ödeyip kendi imkanlarıyla yine Suriye devleti tarafından sahiplenerek oraya defnedilmesi, türkiye'nin milli onurunu zedeleyen bir hadisedir. “bayezid-kardeşi cem sultan ile çatışması, vahdettin'in etrafındaki hainlerle mücadele etmesiyle örtüşür. yıldırım bayezid, kardeşini hainlikle suçlamasına rağmen naaşına, ne pahasına olursa olsun sahip çıkmış, cem sultanın ölüsü üzerinden şantaj yapan napoliye, cenazeyi geri almak için savaş ilan ettiği biliniyor.”

Birinci dünya savaşının galiplerinin hanedanlıkları hala yaşıyor ve yaşatılıyor. Mağlupların hanedanlıkları bitti ama onurları var. Türkiye de ise; o haindi, kaçmasaydı linç edilecekti, beceriksiz aciz ve kuklaydı” diye yorumlanan bir sultanın hazin öyküsü var. Türkiye devletinin, milli onuruna yakışacak olan; Sultan Vahideddin'in cenazesini ülkeye getirmek ve hak ettiği ünvanı iade etmek olacaktır.

--spoiler--
Dinine, devletine, vatanına ve milletine hıyanet edenlerin aziz Allah'ın kahreden kudretli gücüne hedef olması için yakarıyorum! ..Ve Gerçekler:
Elbet birgün hak kuvvete üstün gelecek ve necîb milletimiz hakikatleri öğrenecektir.
sultan mehmed vahdettin

--spoiler--