bugün

taksim gezi parkı

Sadece taksimin değil, harbiyeden tophaneye kadar büyük bir bölgenin akciğeri olan bir "yeşil alan"ın, rant uğruna talan edildiği park. Buraya kadar değişik bir şey söylemedim herkes biliyor zaten. Havayı temizlemesi gibi bir şeyler bunları zaten diğer entrylerde arkadaşlar ifade etmiş.

Asıl diyeceğim şu: Eylemcilere baktığınızda falan sanki orayı genç veya tiki ayyaş kesim kullanıyormuş gibi bir izlenim edinebilirsiniz. Yanlış! Dört senelik istanbul ömrümde Taksim'in en küçük taşını bile kaldırmış biri olarak orayı kullananlar ve yerine açılacak avm'nin kapısından bile giremeyecek insanlar işte şu kesimler:

a. Parası olmayan üç çocuklu, ama koşa koşa AKP'ye oy veren muhafazakar aileler. Bu aileler, hava almak uğruna taksime giderler, hiçbir mağazaya, lokantaya girmezler (bütçe) sonra ellerine birer dondurma alıp, bu parktaki banklarda yalanır dururlar. Çocukları orada burada koşar, temiz hava alırlar, akşama doğru, kös kös otobüslerine binip evlerine dönerler. işte çoğu ailenin pazar eğlencesi budur.

b. Evsiz yurtsuzlar- Şimdi bu kötü bir şey sayılabilir. Özellikle yazın buradaki banklarda gidecek yeri olmayan insanlar, sabahlamaktadır. Kötü ve iğrenç diyebilirsiniz ama devletin sahip çıkması gerekip de çıkmadığı insanlar bunlar. Aralarında tinercilerden tutun 80 yaşında evden kovulmuş ihtiyar dedeler de var. Hadi sistem her zamanki gibi bu insanları çiğnedi. Peki bu park kapatılınca nolacak? Buralardakiler önce taksime dağılacak, orada tutunamazlarsa mesken semtlerine yönlendirecekler. Tinercilerin sebep oldukları olayları anlatmaya gerek yok sanırım.

c. Varoş gençlerinin nefes alma yeri- Taksim'e cebinde on lirayla gelen, ama bar, cafe, sinema gibi lükslere para harcayamayan, genç çalışan işçi kesimin gündüzleri oturup iyi kötü sohbet ettiği, gece de iki birayla maç muhabbeti yapıp deşarj olduğu bir yer. a paragrafında zaten az çok anlattım; tek farkları aile yerine arkadaş grubu olarak gelmeleri.

d. Hırsızların çark alanı: Buraya takılan zengin/ yabancı gaylerin peşine düşen hırsızlar var. ilk başta felaket görünse de, polis bunların nerede toplandığını biliyor ve gerekirse şap diye enseliyor. Diyelim ki taksimin ortasında soyuldunuz. Üç gün sonra ahmak hırsızı gezi parkında elinizle koymuş gibi bulabilirsiniz. Bu adamlar parka avm yapıldı diye hırsızlıktan vaz mı geçecek? Tabi ki hayır. Aramıza, biz "elitlerin" arasına karışacaklar. Siz görün artık kapkaç olaylarındaki artışı.

e. Gaylerin çark alanı: Geceleri gayler için çark alanına dönüyordu burası. Şimdi gayler yine avm'ye şuraya buraya dağılacak. Rahatsız olmayanlar için sorun yok, rahatsız olanlarsa daha çok yüz yüze gelecekler. Eskiden burada toplanıyorlardı ve bıçkın delikanlılarımızla olası birtakım sürtüşmeler, kavgalar ve belki bıçaklamalar engelleniyordu. Şimdi artık tüm kartlar masada.

f. Yaşlı dedelerin/ ninelerin nefes alma yeri

g. insanların kedileriyle köpekleriyle huzur buldukları bir alan.

Gördünüz mü futbol sahası kadar bile olmayan bir yer ne kadar çok işe yarıyormuş? AKP halkını düşünüyor, evet.