bugün

galatasaray ı zor günlerin beklemesi

galatasaray ın şu an için bulunduğu konum iyi gibi görünse de ( şampiyonlar liginde gruptan çıkma, lider olma, flas transferler vs.) aslında yolunda gitmeyen bir çok şey vardır.

galatasaray rahat değil! futbolcuların üzerinde bir gerilim var ve bu da sahaya yansıyor. geçen sene üzerlerinde bir baskı yoktu ve rahattılar. çünkü zaten küme düşme noktasına gelmiş bir takımlardı ve kimse onlardan 2-3 yıldan evvel toparlanmalarını beklemiyordu, tıpkı bu sene beşiktaş da bulunan dünya sikime minare götüme rahatlığında olduğu gibi.

ama geçen yıl bir futbol mucizesi oldu ve fatih terim sıfırdan bir rüya takım yarattı! defansıyla, orta sahasıyla, forvetiyle, oyun anlayışıyla mis gibi oynadılar, mis gibi şampiyon oldular. üstüne bir de çoktandır unuttuğumuz ve izlemeye hasret kaldığımız yerli bir yıldız parlatarak! selçuk inan! buna semih in, elmander in, zaman zaman engin baytar ın performansları eklenince başarı da geldi.

ve bu başarı ve yeni yönetim ve yeni stad, yerlerde sürünen türk futbolunda bir ışık, bir avangard devrim habercisi idi. cimbom her zaman olduğu gibi türk futbolunda bir lokomotif, bir önderlik, bir başarı çıtası yükseltme görevini devraldı. aslında iyi de oldu, çok da güzel süper de oldu, yoksa gerek klüplerimiz, gerek milli takım, daha senelerce çamurdan başını kaldıramayabilirdi.

beşiktaşın; maddi sorunlarla,
fenerbahçenin; aykut kocaman, aziz yıldırım ve şike lekesi ile,
trabzonsporun; verilmeyen şampiyonlukta feneri, futbolcularını çalmakla da cimbomu suçlamaktan bütün enerjisini kaybetmesiyle
bursasporun; kazandığı onca paraya rağmen küçük düşünmekle ve kadrosuna güçlü transferler yapmamakla

uğraştığı bir sezonda hasbel kader yine ligin ilk yarısını lider tamamladı. şampiyonlar liginde üst düzey mücadele ( bunu lig maçlarında yapamıyorlar) üst düzey konsantrasyon, biraz şans biraz da rakip takımların güçsüzlüğü vesilesiyle de gruptan ite kaka çıktılar.

dany nin pimi çekilmiş bir el bombası olması, riera nın defansif özelliklerinin yetersizliği, melo nun elinde kibrit ve benzinle maça çıkması ayrıca bir lama olması, hamit in sağ çizgide top ezip durması, amrabat ın top ayağına geldiğinde hokus pokus yapması, emre çolağın rüyasında bile birilerine çalım atmaya çalışması, sabrinin sabri olması, engin baytar, yekta ve aydın yılmaz ın formsuz olmaları cimbom u kırılgan yapan etmenler.

üstüne son zamanlarda eklenen fatih terim in, sebebini anlayamadığımız basit hataları tekrarlamaya başlaması, emre çolak, aydın yılmaz, engin baytar, hamit altıntop gibi topçuları kazanmaya çalışırken takımın ilerlemesini engellemesi gibi faktörler de eklenebilir.

ite kaka maç kazanan, dişli ve disiplinli takımlara boyun eğen, henüz işlevsel pas trafiğini ve oyun hakimiyetini elde edememiş, istikrarsız, maç başlamadan nasıl oynayacağını kestiremediğiniz bir takım var şu an elde. biraz karambol, biraz baskı ve mücadele, biraz da forvetlerin becerisi ile maç kazanıyor.

shalke maçları cimbom için kırılma anları. ya yeni transferlerle birlikte uyum içinde ve güzel futbol oynayan bir takıma evrilirler, ya da shalke buldozer gibi cimbomun üstünden geçer ve yeni bir kaotik ortama devrilirler.

tahminim, ikincisi olacak ve galatasarayda çok gürültü patırtı çıkacağı yönünde.