bugün

kaideyi taciz eden istisna

beyaz bir örtü serdiler üzerime(#17841776) affına sığınarak düşüncemi, yazarın kendi sayfasında paylaşmak istedim.

emre dayak yemiş yüzü gözü kan revan içinde, ama meçhul adam emre'ye varlık felsefesini anlatarak yardım eli uzatıyor. hayal ürünü olsa bilse anlamsız.
"hikaye bu tuhaf diyalog'tan sonra daha da anlamsızlaşıyor"

--spoiler--
her şeyi bir kenara bırak, bugüne kadar istediğin ne gerçek oldu ? o duraktaki kız seninle mi ? hayır. her gün önünden geçerken baktığın o araba ? peki o senin mi ? hayır... hani, doğru şeyi yapan, inanan, tapan, bu dünyada da öbür dünyada da mutlu olurdu ? öbür dünyayı bilmiyorsunuz, bu dünyada ise durum ortada. size yalan söylediğinin farkında değil misiniz ?
--spoiler--

hepsini okumaya çalıştım ve birkaç deneme ile bunu tekrarladım. fakat hikaye parçalanmış düşüncelerden ibaret, ardı ardına yaşanan olaylar, diyaloglar birbirinden farklılaşarak gelişiyor. düşünce yoğunluğu, duyguyu paralel olmayan bakış acılarına doğru sürüklüyor. kafa karıştırıyor, ister istemez baştan okumaya başlıyorsunuz fakat yinede 'vurgular' hikayeyi tamamlamıyor. hikayenin sürükleyiciliğindeki gizem, sona doğru varılmasına bir türlü duygu yoğunluğundan dolayı anlamını noktalayamıyor. toplumsal sorgulama inanç üzerinden yoğunlaştıkça 'kişisel aşk' arada anlamsızlaşıyor. 'benlik' yaşantı, birden bire çoğul bir sorgulamanın ortasında iradesini yitiriyor. sanırım anlatılmak istenen 'konu' çekimserlik ve korkuyu barındırdığından dolayı hikaye okuyucuyu çıkmaz bir labirentin içine doğru sürüklüyor, belkide yazarın istediği'de budur. fakat yüzeysel olarak toplumsal bir sorun anlatılmaya çalışılsa'da içerik kavramlarla örtüşmüyor. kişisel duruş, toplumu suçlayarak, sorgulaması ve bunu da yaparken farklı karakterleri hikayeye gizemli vurgularla eklemesi hikayenin konusunu uç noktalara kadar sürükleyerek dağıtıyor. daha olayın başlangıcında 'kaldırıma savrulan metal paralar' kendi ekseninde dönerken, 'meçhul adam'ın varlığı ve diyaloğu hikayeyi okumamaya zorluyor. bundan sonraki yazılarında başarılar dillerim.