bugün

islamiyetin batışı

bugün ülkemizde en fazla tutulan dinin içinde bulunduğu çöküşe yakıştırılabilecek söylemdir.

konuyu açmak gerekirse bugün belirli kitleler kapalı bir alanda saz çalıp,türkü söyleyip ve üzerine çeşitli danslar yapıp ben müslümanım diyebiliyorken farklı bir ibadethanede adına namaz denen eğilip kalkma gibi bir takım hareketleri yapanlarda ben müslümanım diyebilmektedir.
bu kadarla kalmayıp namaz kılanlar ayriyetten kendi aralarında bölük pörçükdürler.aynı vaktin namazını kimi 4 rekat kimileriyse 5 rekat kılmaktadır.fakat tümü müslüman sayılmaktadır.hangi gruba sorarsanız sorun asıl doğru olan kendi yaptıklarıdır.

bununla kalmayıp kimileri peygamberim muhammed derken kimileri de ali'dir demektedir.bir kesimde şunu yaparsan abdestin bozulur denirken aynı dine mensup başka bir kesimde bu şey abdesti bozmaz denilir.adına oruç denilen aç kalma eylemlerinde dahi tam bir zaman karmaşası içindedirler.her biri farklı zamanlarda bu ibadeti gerçekleştirir.

kutsal kitaplarının değişmemiş olduğunu iddia ederler, ki doğru da olabilir.fakat değişmeyen tek şeylerinin kutsal kitapları olduğunu kabul etmeliler.her kesim islamiyeti kafasına göre,işine gelir hale getirerek değiştirmiş,adeta kendi kendine uydurmuştur.bugün hangisinin asıl inanılması gereken olduğu tam bir bilinmezlik içindedir.

yetmez gibi bu gruplar(mezhepler) birbiriyle geçinememiş ve tarih boyu savaşmışlar,günümüzde de savaşmaktadırlar.
yine bugün ülkemizde alevi diye isimlendirilen grubun ibadetini gerçekleştirdiği yer hükümetce resmi ibadethane olarak tanınmamaktadır.

görüldüğü üzere islamiyete tam bir kamaşıklık ve bilinmezlik hakimdir.