bugün

ben bu yazıyı izzet altınmeşe ye yazdım

neşet ertaş yoksulluk içinde türkiye'yi terkedip almanya'ya gittiğinde yüzlerce eserini de bu topraklarda, bu gönüllerde bırakıp gitmişti. bir türküyü adına tescil ettirmek neydi bilmezdi ya da tenezzül etmezdi. o yıllarda bazı uyanıklar o garibin türkülerine sahip çıkıp üzerlerine tescil ettirdiler.
"yazımı kışa çevirdin " türküsü herkesce malum , neşet baba'ya ait bir gönül yarasının hikayesidir. türküde geçen " böyle kader böyle zulüm- gelir garip başa leylam " ifadeleri bile türkünün sahibini belli eder. mahlas olarak " garip " sözcüğü orada kullanıldığı gibi "leyla " da ustanın gönlündeki ateştir.
işte o yıllarda sen de sana yakışmayacak emek hırsızlığı yaparak o türküyü adına tescil ettirdin. trt de bu türkü çalındığında ; izzet altınmeşe'den alınma bir türkü diye takdim edilir.
bak altınmeşe ; kul hakkı yemek kötü bilirsin ayrıca da senın gibi bir anadolu çocuğuna yakışmaz. üzerindeki bu vebalden kurtul ve eseri sahibine iade et. o türkü çalındığında kimsenin aklına sen gelmiyorsun zaten. halk usta'nın emeğini teslim ediyor ve ustayı rahmetle anıyor.
hadi kardaş git dediğimi yap . üzerindeki tescilden feragat et ve emaneti sahibine bırak. üç günlük dünya'da değmez be. bak bir daha dinle ,sonra da vicdanının sesini dinle tamam mı ?

http://www.youtube.com/watch?v=m-4LwmeDIu0&feature=related