bugün

ülkücülük

ağzı bozuk türkçüleri bir kez daha görmemize sebebiyet vermiş kavramdır.

yazdıklarından soysuz, kansız, köpek, it sürüsü gibi sözleri çıkardığımızda geriye pek bir şey kalmıyor aslında ama biz yine cevap verelim.

öncelikle ülkücülüğün tek dayanak noktası türklük değildir ve olmamıştır da. ülkücü hareketin tarihine baktığımızda, ülkücü hareketi bir arada tutan ilk amacı yani "komünizme karşı mücadeleyi" göz önüne getirdiğimizde ülkücü hareketin yalnızca bir türklük hareketi olmadığını gayet rahat görürüz. türk toplumundaki komünizm alerjisinin ise iki temel sebebi vardır:
1. rusya'nın tarihteki en büyük düşmanımız olarak görülmesi.
2. komünizmin dine bakışının müslüman türk milletini tedirgin etmesi.

bununla birlikte dinin bünyesinden çekilip alındığı bir türk milliyetçiliğinin toplumda karşılığı yok. kendini ülkücü olarak tanımlayanlar arasında bir anket yapılsa ve bu ankette önce türklük mü islamiyet mi sorusuna cevap aransa, cevapları kesinlikle ülkücülüğün yalnızca türklüğe dayandığı iddiasını güden türkçüleri üzecek; mağlubiyet ve öfkeden kaynaklanan küfürler yağdırmalarına sebebiyet verecektir.

gelelim atatürk meselesine...
bu türkçü güruhun, her milliyetçinin atatürk'ü takip etmesi gerektiğine inanmaları büyük bir fikir kıtlığı içinde olduklarını gösteriyor aslında. meseleyi ucuz bir "akp'nin adamlarısınız" noktasına çekmeleri de bundan. açıkçası kemal tahir başlığına bir şeyler yazmaktan korkuyorum şu an. bozkırdaki çekirdek, yol ayrımı ve kurt kanunu'nda yazdıklarından ötürü kendisini "akp uşağı" olarak tanımlayabilirler!

aynı çevre tek parti döneminde yaşananları hiç hatırlamıyor ya da bilmiyor ki bizim "müslüman türkler" üzerinde oyun oynadığımızı; onları kandırdığımızı iddia ediyor.
müslümanları kimin kandırdığını tartışırsak bu tartışmadan biz değil türkçüler zararlı çıkar.
"türklük dehşetinin estiği o yıllarda" yahudi asıllı, bir zamanlar ismi moiz kohen olan, cumhuriyet halk fırkası üyesinin kemalizm adlı kitabında, islâm aleyhinde neler yazdığı ortadadır. bunlar "dolaylı" vakalar. daha fazla yazmayı doğru bulmuyorum.