bugün

chevrolet aveo

b sınıfı arabalar içinde sahip olduğu donanımla ve euroncap'tan aldığı en yüksek puanla öne çıkan yeni nesil chevrolet... hillholder (yokuş kalkış desteği) özelliği, abs, ebd, esc fren sistemleri, elektronik çekiş kontrolü (tc), yol tutuş yeteneği, en keskin virajlarda bile savrulmayan niteliği ve direksiyon hassasiyetiyle tercih edilesi bir otomobil... bluetooth sayesinde araçta cep telefonunuza hiç elinizi sürmeden konuşmak, aux- dahili mp3 çalar girişi sayesinde istediğiniz müziği dinlemek olanaklı... cruise kontrol özelliği sayesinde ayağınızı tamamen gazdan çekip istediğiniz hızda gidebiliyorsunuz. bu özellik bilhassa uzun yolda oldukça yarayışlı... araba birçok özelliğiyle genç bir tasarıma sahip ve eğlenceli bir ortam sunuyor.

en baz modelinde bile 8 hava yastığı ile euro ncap testlerinde en yüksek puanı alarak ayrılmış. çocuk güvenliğinde en yüksek ortalamalara ulaşarak... çarpışmalarda aracın kabininin tamamen korunduğu görülüyor. özellikle yandan gelen darbelere karşı güçlü bir koruma sağlamış.

önden görünüşü oldukça agresif, çizgileri özellikle hatchback modelinde tasarım olarak oldukça etkileyici... yeni aveo'lar genişlik, yükseklik ve uzunluk olarak sınıfındaki birçok otomobili geride bırakıyor. ferah bir iç hacmi, kullanışlı, sade ve zarif bir kokpiti var. içinde kullanılan sert plastikler sıradan bir izlenim vermiyor... dijital gösterge paneli ise tecrübe edenin bir daha asla vazgeçemeyeceği cinsten.. motosikletlerden esinlenerek yapılmış bu göstergeler başta yadırgatıcı dursalar da, buz mavisi ışıklarıyla kullanıcıda tuhaf bir bağımlılık yaratıyorlar. bunlara alıştıktan sonra bir sürücünün analog göstergeleri yadırgayacağı söylenebilir. tüm bilgiler ekranda, aracın süratlenişi, yavaşlaması her bir km'yi sayısal olarak kat ediş...

bu araçta handikap olarak değerlendirilebilecek yegane şey stop lambalarının sıradan görünüşü.. plastik çerçeveli olarak yapılan ilk ve tek stop bunlar olsa gerek... yeni aveo önden ne denli şık bir tasarıma sahipse, arkası bir o kadar sıradan... aslında rs modellerinde arkadaki far grubu farklı renklerle kombine edillp oldukça çekici kılınmasına rağmen, tasarım aynı kalmakla birlikte bu gruptan bazıları çıkarılınca plastik bir çerçeve içinde iki yuvarlak aydınlatma elemanı kalmış... sedan modellerinde de arka stoplar hiç de zevkli değil. chevrolet cruze modelinde açıkça honda civic'ten esinlenerek kullanılan stoplar şık dururken, yeni aveo'da bu konuda çuvallamışlar. araba önden ne denli seyredilesi görünüyorsa, arkadan da o kadar gözlerden ırak...

kendi sınıfında vw polo ve opel corsa gibi arabalarda bir arada bulamayacağınız birçok donanımsal özelliği bir arada sunan yeni aveo'lar, fiyat-performans açısından son derece doğru bir tercih gibi görünüyor... 1,2 ve 1,4 benzinli, 1,3 dizel seçenekleriyle oldukça uygun bir fiyata, kompakt bir araç arayanların bu arabayı incelemesi gerekiyor.