bugün

öğretmen öğretmen evliliği

artık biraz zor bir izdivaçtır.

çünkü bayan öğretmenlerin piyasası daima yükselir. her meslek grubundan erkeklerin ilgisini çekerler. şu sıralar toplum tarafından az çalışmakla, yetersizlikle, çok maaş almakla suçlanan öğretmenlerin bayan olanları söz evliliğe gelince ağızları sulandırır. genel kültürü, eğitimi ve nispeten düzgün bir hayat yaşamak zorunda olmaları coşkuyla karşılanır. bu da tam türkiye'ye göre çocuksu bir çelişkidir.

erkek öğretmenler ise bu kadar popüler değildir. çünkü meslek etiği icabı büründüğü düzgün adam profili sevgili bulmasını güçleştirir. sıkıcı bir aristokrat bayanların ilgisini pek çekmez. öğretmenlik-gençlik ayrımında profesyönel davranmayı becerebilenler çevresini genişletirler. ancak doğuştan öğretmenlik vasıfları ile doğan kişiler ise ancak bir öğretmenle evlenmek için hayal kurarlar. başarabilenler ise sadece şirket ortaklığı tarzında bir evlilik riski ile karşı karşıya kalabilir.

ayrıca, 2000 lira maaş alıp 10.000 liralık hayat yaşamak isteyen bir çok bayan öğretmen tanıyorum. neticede öğretmen de olsa kadın kadındır.