bugün

sözlük yazarlarının itirafları

unutmak istediğim bir şeyi unutmaya başladığımı anladığımda bir anda sevindirik oluveriyorum. sonra, buna sevinebiliyorsam unuttuğum falan yok hala aklımda, diyerek kendimi bir güzel göt ediyorum. kendime kızıyor, kendimle dalga geçiyorum.

itirafım aslında bu kadardı ama şimdi aklıma geldi bu entryde sadece göt kelimesi geçtiği için eksilenebilirim. (daha önceden başıma geldi ordan biliyorum) eksilenmek umrumda olmadığı için göt muhabbetini biraz daha sündürmek istiyorum.

göt olmak güzeldir, göt güzel bir şey çünkü, yoksa erkekler neden göte kilitlensin değil mi? (bkz: erkeklerde göte kilitlenme) siki tutmak gibi ayıpcıl deyimlerimiz de var mesela. aaa ne kadar terbiyesiz. am, sik, göt, meme hep ayıp şeyler değil mi ama bunlar. (bkz: işten çıkarken adama ingilizce am günü yağ)

şimdi ben burada bacak, kol, göz, burun, ağız gibi kelimelerle dolu bir yazı yazsam kimse bir şey demez ama am, göt, sik, meme deyince terbiyesiz mi oluyorum? ben bu oyunu bozarım, protesto ederim, üzerine yumurta atar, kırmızı fon üzerine sarı yazılarla pankart açarım. bunlar da organ değil mi arkadaşım niye ben şimdi terbiyesiz oldum allasen. elin yabancısı dick der, fuck der bi şey olmaz biz ne güzel sözcüklerimizi kullanınca tu kaka oluyoruz. cinsel organları tanımlayan türkçe kelimeler neden argo sınıfına giriyor ki, göt de burun kadar normal bir kelime bence. sokakta birine burun diye bağırmakla yarrak diye bağırmak temelde aynı şeyler ama ikincisinde dayak yiyebiliyorsun.çok saçma.

insan önce kendi vücuduna yabancılaşmış amk. ondan sonra gelmiş bana halkların kardeşliği, dünya barışı falan diyorsun. sen önce kendi vücudunla bir barış lan, namus bekçisi. kelime avcılığı yapma. bir organa bir tane 'kaba' bir tane 'kibar' isim koyma sevdası nedir mesela. pipimi ye demek çok mu naif geliyor sana. cinselliği çağrıştıran kelimelere neden brezilyalı futbolcu muamelesi yapıyoruz, neden hepsine souza diyelim ki? onların 7-8 tane ismi oluyo lan genelde.

kendi kendime sinir yaptım, konuyu biraz daha açmak istiyorum. sikmek fiili simekten gelir. anadolu'da hala kullanılan bir laftır. simek, işemek anlamına gelir. si de çiş demektir. sik de işemeye yarayan şey anlamına gelir. şimdi bunda ayıp olan bir şey mi var?