bugün

samsung galaxy s3

galaxy s3 un getirecegi yenilikler su sekildedir:
- uzaktan sarj: artik kabloyla bagalama yerine telefonla gelen bir pedin ustune telefon konularak sarj ediliyor.
- sesli komut sistemi: apple'in sirisi var diyeceksiniz. ama samsung'un komut sistemi cok daha gelismis durumda, mesela siri sesli komut ile fotograf cekemiyor ama samsung bunu yapabiliyor.
- panoramik fotograf: bunun patenti google'a ait oldugu icin iphone panoramik fotograf cekemiyor, cekemeyecek de...
- yuz tanima: ice cream sandwich ile gelen yeniliklerden bir tanesi sifre girmeyi ortadan kaldiriyor. yuzu taniyan telefon otomatik olarak aciliyor, yabanci birisi kullaniyorsa otomatik olarak kilitleniyor.
- yuz gorme: telefona baktiginiz her anda telefon sizi izliyor, bu sekilde onemli bir is ortasinda spastik spastik telefon kilitlenmiyor. yuzunuzu uzun bir sure gormezse kilitleniyor.
- beam: nfc chip i olan bu telefone nfc teknolojisi ile data transferi yapabiliyor. iki nfc cipli telefon bir araya getirilirek, kisilerden muziklere kadar her sey degis tokus edilebiliyor.
- all share: amerikada pple tv var, ama turkiyede en cok satilan televizyonlar samsung. all share ozelligi ile cep telefonunuzu uzaktan kumanda olarak kullanabiliyor, televizyonda video oynatabiliyorsunuz.
- akilli arama: birisine mesaj yazarken onu arama isteyip istemediginiz telefon algiliyor, telefonu kulaginiza goturunce otomatik olarak o kisiyi ariyor.
- yuz tanima: cekilen fotograflardaki suratlari otomatik olarak taniyor, kisilerle eslestiriyor. bir fotografi kullanarak istediginiz kisiyi arayabiliyorsunuz.
- 4.8 inchlik ekrani iphonelarda 1.8 inch daha buyuk. super amoled teknolojisiyle cok daha reaktif ve cozunurlugu yuksek.
- ekran buyuk oldugu icin ekrani ikiye bolebiliyor, iki isi ayni anda yapabiliyorsunuz. mesaj yazarken film izleyebiliyorsunuz mesela.
- fotograf cekildiginde 8 tane fotograf cekip aralarindan en iyisini otomatik olarak seciyor. bu sekilde cotograf kalitesi cok artiyor.
- turkiyede kullanilmasa da 4g/lte destegi var
- nfc chip ile sanal cuzdan olarak kullanilabiliyor. kredi kartlari google wallet ile eslestiriliyor, ve bu sekilde telefon cuzdan olarak kullanilabiliyor.

Iphone kokten yenilikler yapmazsa s3 altinda ezilecek gibi gozukuyor...