bugün

bombalı eylem

saat 9 da zır zır diye telefon çaldı. o sabahın gecesi derin bir tartışma ortamında bağımsız türkiye mi?sosyalist türkiye mi? diye birbrimize girmişiz.(yok lan ne giricem ikisi de nerden tutsan kornetto) biz laik devletiz din adamların parasını neden bütçeden veriyoruz dedim konu kapandı. Bu şekilde girdim yatağa. Rüyamda kemal paşa geldi. Olum memleket elden gidiyor derhal ankara ‘ya yürü ordan da bir meyhaneye uğra vatanı kurtarın dedi. O sırada arkasından bayar geldi.(celal olan) ben laik bir devletin başkanıyım şeriatı yaşatmıcam diye bağırıyor.kemal paşa celal sen sus bağırma bokunu çıkarıyorsun dedi. Tam ben onuncu yıl marşına başlamıştım ki telefon sesiyle uyandım. Arkadaşım lan okulda bomba var gelme sakın dedi. ‘’bilip anlayan azdan çoğu anlar. mecnun'u görmez misin bir kadının aşkı yüzünden dağlara, ovalara düştü çünkü onlara dayanamayacakları şehvet kuvveti verildi. dayanamayacağın sözleri verme.hayataımızın tamamı karanlık içinde ama kalplerimiz aydınlık içinde geçer. sen karanlıklarda yıldızları da yanına al onlar sana yol gösterecek. yokluktan varlık alemine geldik neden var olduğumuzu mest olup unutmuş gibiyiz.
Kaza ve kaderin manevralarına set çekemeyiz şüphesiz. nasıl ki isa bile göğün dördüncü katına dua ile çıktıysa bizde dua ile mertebe atlarız. aradığımız derman derdin içindedir. her derdi deva zannederiz her dermanı da der. gözümzün içinde ki beyaz nura kadar sokulan dermanı görmeyiz.’’ Dedim.
Saçmalama lan okulda bomba var diyorum sana gelme bugün okula. nereye koymuşlar diye sordum. Sifonun içine ama becerememişler sifonu çekince kapağı düşmüş patlamamış. Benim ülkemin bombacıları bile tembel. Düzeneği kuramayıp atıp kaçmışlar. Neyse ! kalktım hemen okula gittim.kısa bir arayıştan sonra eylemi gerçekleştiremeyen arkadaşlarda ordaydı kendi aralarında olmadı lan
yapamadık diye fısıldaşırlarken yakaladım. Şöyle çektim bir kenara birer sigara verdim. Sigara dediysem djarum black öle ucuz solcu sigaralarından değil. Enteljans sigarası bu. Başladım çocuklara konuşmaya.’’ Batmiyacağına inanarak suya basarsan yürürsün. imkansız olan su üstünde yürüyebilmen değil . inanarak yürümen. Suya bakmadan yürüyebilmen. Çaycı bile çayı götürürken dökülmesin diye çaya bakmaz.’’ içlerinden biraz okumuş olanı abi sigarada ağırmış ama güzel dedi.elimi kafasına götürdüm saçını dağıtıp ulan seni haylaz hareketi yaptım. Bu hareketim onu yumuşatmış olacak ki başladı açıklama yapmaya. Abi dedi: ‘’ mevcut olan herşeyden soyutlanmak istemek ızdırabın getirdiği beklenti midir yoksa doyumun vermiş olduğu mükemmel haz mı? belirsizlik adamın kafasını yiyip bitiriyor.’’ Diğeri az okumuş olan kirli sakallı pis bıyıklı yarı uzun yarı kısa olan arkadaşını susturdu. Biz okula bomba koyduk çünkü bizim gibi belirsizlikiçinde yaşayan insan ları kurtarmak istedik biz insanları acılarından kurtarıyoruz dedi. Ve arkadaşına dönüp öle değilmi hasan dedi. Adının hasan olduğunu öğrendiğim genç eylemci! Gözleri soğan soymaktan yaşarmış insan gibiydi. .çocukken dedisinin anlattığı anektodu anlatmaya başladı. aBi dedi biz aslında dindar ailelerin çocuklarıyız. dedem derdi ki : peygamberin ümmeti arasında çıkan kargaşayı-peygamberden sonra- hutbede omuzuna aldığı hasan’ı göstererek ‘’kavgayı bu çocuk bitiricek hakkından feragat edicek dedi. Ve nitekim de onu şehit ettiler.hem de zehirleyerek Diye anlatırdı. Bende ogünden sonra kendi insanlığımdan feragat edip insanların acılarını onları öldürerek dindiriyorum . Ve her geçen gün bu yaptıklarımla kendimi zehirliyorum kırkıncı günün sonunda acıma son verececiğm . söyledikleri karşısında biran duraklasam da suratına tokatı çarpıp :
sabaha kadar bin dua bin selam,
öğleden sonra bin küfür bin kelam
mısralarını okudum ellerinden bitmemiş sigaralarıda aldım ayrıldım ordan. Onlara en büyük ceza sigaralarını almaktı.