bugün

okullarda sivil kıyafetin serbest bırakılması

dogrusu budur!

Uniformaymis, sac sakalmis, sac baglamakmis, bunlar militarist yaklasimlardir... Bu ulke demokratik bir ulkedir, herkesin ozgur secim hakki varidir, isteyen istedigini istedigi sekilde giyinebilmelidir... Devletin gorevi bizim kilik kiyafetimize karismak degil, istedigimizi giyinme ozgurlugumuzu korumaktir!

Cikmis bir kac kisi demis ki uniforma almaya parasi yetmeyen var, e ne guzel iste. Kimse uniforma almak zorunda kalmaz o zaman! Bu cocuk evde, sokakta ne giyiniyorsa okula da oyle gitsin iste, ciplak dolastigi yok ya!

Ha illaki zengin 3-5 pic cikip kiyafetiyle hava atacaktir, birak attigi havasiyla kalsin o zaman... Bu picler uniforma giyindiginde de telefonuyla, okula getirdigi oyuncaklariyla hava atmiyor mu? Ne kadar hava atabilir ki, 2 ay atti... Her gun yeni kiyafet giyinecek hali yok ya picin... Fakir de fakirligiyle gurur duymasini ogrenir hem!

1-5. sinif arasi cocuk zaten ne giyinecegini anlamaz. Annesi ne giyidirirse odur, ama ergenlikle beraber insanin kisilig gelismeye baslar. Birakin cocuklar kendilerini disa vursunlar. Isteyen erkek sac sakal uzatsin, isteyen kiz da mini etekle gelsin okula... Bu insanlarin kendini disa vurumudur! Okul sadece ogretim yeri degildir, ayni zamanda sosyal bir merkezdir.

Ozet gecmek gerekirse, uniforma uygulamasi militarist bir uygulama olup sacmadir... Herkesin iyiligi icin kaldirilmalidir...