bugün

ege üniversitesi nin öğrencilerini mağdur etmesi

57 yıllık türkiye'nin en başarılı ve en köklü(!) üniversitelerinden birisi olan ege üniversitesi'nin son toplu katliamıdır. iletişim fakültesi'nde son sınıf öğrencisiyim. gano not ortalamam 2.99'dan 2.61'e düşürüldü. bugün not ortalamaları sistemde eski sisteme göre gösterildi. lakin kimse bunun garantisini vermiyor zira bu öğrencilerin gazını almak için yapılan bir taktik de olabilir.

bu duruma itiraz edip, sesini duyurmak isteyen -biz- öğrencilere ise mahkemeye başvursanız bile sonucun değişmeyeceği söylenmiştir. böyle bir açıklamayı -ki nasıl cüret ederler akıl sır almıyor, kendilerini hukukun üstünde gören birileri var sanırım!- bize karşı nasıl yaparlar, anlayamıyoruz. durum sadece iletişim fakültesi ile sınırlı da değil. tüm bu aksiliklere rağmen mağdur olan arkadaşlarımın ısrarlı çabaları sonucunda sesimizi bir nebze de olsa duyurabildik ve bunun devamı gelecektir.

şimdi farklı bir meseleye değinmek istiyorum. bize fakültede söylenen ise, akts'nin eski sistemdeki ortalamalarımıza eşit olduğu. kabaca örneklemek gerekirse 3.27=2.77 matematik bile inkâr ediyor durumu. aynı şekilde yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin etc'ye göre(eski sistem) ortalamarı 2.60+'dan fazla olanlar akts'ye göre 2.40'nın altına düşüyor ve yüksek lisans umutları çöpe gidiyor. ben buradan sormak istiyorum; buradaki eşitlik nasıl işliyor? farklı bir matematiksel işlem mi kullanıyorsunuz? bi' zahmet açıklayınız... sonuç olarak bu açıklamalar tatmin edici değil. nasıl tatmin edici olur? akts'yi etc'ye denk gösterirseniz adil davranırsınız ancak buna da yanaşmıyorsunuz.

4 yıl boyunca tırnaklarını kazıyarak ortalama yapmış, ortalama yapmaya çalışan öğrencilerin ortalamalarını sistem değiştirdik diye düşürmek, o ögrencilerin umutlarını çalmaktan başka bir şey değildir. öğretim görevlilerine seminer bile vermeden, sistemin nasıl çalıştığını anlatmadan bir şeyler denemeye çalışmak en az öğrenciler kadar onları da zor duruma düşürmüştür. hocalarımızın elleri kolları bağlı; onlar da bizim gibi gelişmeleri dışarıdan seyrediyorlar. umarız ki, bu belirsiz ortama en yakın zamanda mantıklı bir şekilde yaklaşılıp, sorun odaklı çözümler geliştirilirse kimse mağdur olmayacaktır...