bugün

kitap okumayan insanı hakir görmek

kısmen katıldığım önerme. yazıyı sonuna kadar dikkatle okudum çünkü merak ettim kitap okumamanın kötü bir şey olmadığı nasıl bu kadar uzun yazılabilir diye.
herşey kitap okumak değildir elbet fakat kişisel gelişimin temeli okumaktır. izlemek, dinlemek, tecrübe etmek kadar önemlidir.

kısmen katılıyorum demiştim. eğer okuma yazma biliyorsan, kitap alacak paran varsa veya internete bağlanan bir bilgisayarın ve hala kitap okumam ben diyorsa biri onu hakir görürürüm.

bilgi çağına geldik. gazete de köşe yazılarını okumak bile bir bakış açısı kazandırır insana. insanlar 80 yaşında okuma yazma öğrenmeye çalışıyorlar. otur tv izle bak belgesel var okuyup napacaksın mantığı ile mi yaklaşmak lazım onlara da? 100 temel eseri boşuna mı okutuyolar çocuklara? kelime dağarcığını geliştirmenin, beyni çalıştırmanın en kolay yoludur okumak.

insan, izlediği, duyduğu kadarı ile tarih, sanat gibi konularda konuşabilir ama okumadan bilgi sahibi olamaz. bir bilgi birikimin olur ondan sonra izlediğin şeyleri yorumlarsın. izlediklerimizden bilgi sahibi olacaksak, sabah programlarından başka bir şey bilmeyen ev hanımlarından ne farkı kalır insanın? nasıl olsa her sabah başka bir konudan bahsediyorlar, oh mis.