bugün

vici

bir tür eğlence mekanı.şöyle ki:
kimsenin eğlence anlayışı ile dalga geçmek haddime değil ki; kendim eğlenmek için rock barlara takılırken; milletin "sigara kokusu ve sulu bira; ne anlarsınız şu kafa sallama işinden?" menşeili söylemlerinden bıktığım gibi; anlamadığım club ve türkü bar gibi eğlenceleri tek taraflı eleştirmekten bile kaçınırım.
Bir gece zorla götürüldüğüm vici adlı mekan ise anlatmaktan her zaman zevk duyacağım bir konuya ev sahibi olmuştur. club kültürü ile alakasız biri olan şahsımın üzerinde, dışarı çıktığım günlük kot pantolon ve bir adet sweat-shirt vardı.mekana geldiğimizde ise belediye dağıtmış gibi herkesin üzerinde böğürlerine kadar açık düşey çizgili gömleklere dolaşan erkekler ve göz banyosu açısından gayet iyi gelen bir sürü yarı çıplak sayılabilecek hatunun zıpladığı bir mekana rasstladım. Eğlence kültürümden farklı olduğu için "adet böyle galiba lan burada." diyerek etrafa bakmaya ve bir bira içmek için bara doğru yöneldim. Bir adet bira* on ytl olunca bütün geceyi yaklaşık 2 bira ile geçirmeye karar verdim. bu iki biranın arasında elimi yüzümü yıkamak için tuvalete indiğimde bir duvarın kenarında oturmuş ağlayan bir kıza denk geldim. sevgilisinden ayrılmıştır heralde mantığı ile hareket eden ben, daha havadar olan aşağı tarafta sigara içerken sürekli bu kızın ağladığını öğrendim.sebebini merak ederken haline acıdığım kızın yanına gittim ve aramızda şöyle bir diyalog geçti:
- mendil ister misin?
+ teşekür ederim..
-...
+...
- sorduğum için kusura bakmayın ama neden ağlıyorsunuz?
+ ben samsunluyum ondan ağlıyorum..**

burada benim için başlıktaki mekan olan vici bir anda garip bir mekan haline geldi. Vici gidilmesi görülmesi gereken bir yer değil. içeride zıplayan kızların ve oğlanların suçu var mıdır yok mudur bilinemez. Ama bu kızın samsunlu olmasının sorumluluğunu içerideki kimse anlayamaz. Eğer bir gün yolunuz düşerse ve bu kıza denk gelirseniz sorun bakalım nüfusunu aldırmış mı başka ilimize.*
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar