bugün

facebook zaman tüneli

hakkında çok fazla şey konuşuluyor, benim gördüğüm; memnun olmayanlar, olanlara oranla kesinlikle çok fazla. millet tuhaf tuhaf şeyler anlatıyor.

hep amerika'nın oyunu bunlar.

lan şaka maka ne gerek vardı böyle bir şeye? insanlar feysbuka olan ilgilerini mi kaybetmişti? müşteri mi kaybediyordu feysbuk? yoo yine herkes her şekilde kullanıyordu. o halde böyle çetrefilli, ilgi çekici, karışık kuruşuk yeni uygulamaların amacı ne?

hayır yani, bir de şuna dikkat ederseniz; buna benzer her yeni uygulama, kullanıcı hakkında daha fazla detay içeriyor. tamam şimdi çıkıp 'madem böyle düşünüyordun, o zaman ne diye feysbuk kullanıyorsun arkadaşım, feysbukun normal hali de hakkında bilgiler içeriyor?' diye sorabilir, eyvallah. ama lan en azından normal versiyonunda hakkında bilgi sahibi olmak isteyen insan biraz uğraşır, bu amına koduğumun tüneli, ne zaman nerde ne bok yediysen şak diye gösteriyor. slayt yapmışlar bi de amk. hmmm ahmet 2007 yılında ankara'daymış, hmmmm 2008'de sivas'ta, 7 aralık sabahında sucuklu yumurta yemiş. hmmm 2010 istanbul yakınları, ormanlık bir alan, yanındakiler de bizim şevkiyle hamza değil mi lan? aha vallaha onlar, napıyolar la orda, ohaa ohaaa.. bu ne lan?

değil feysbuk arkadaşım, babam bile olsa, benim 5 sene önce yediğim sucuklu yumurtaya kadar bilmesine ne gerek var arkadaşım? neyin peşindesiniz amk? bunun amacı bence bu değil. ister paranoyak desinler, ister deli. bu kadar da olmaz, kesinlikle başka bir amaca hizmet ediyor. etmiyorsa bile etmiş olacak ister istemez. zaman tüneliymiş, her kuşu siktik, bir kaldı pelikan...