bugün

iphone 4s

iPhone 4S, önceki iPhone modeline göre iki kat daha hızlı olan çift çekirdekli A5 işlemci ve 7 kata kadar daha hızlı grafik performansı sağlıyor. Elbette yüksek çözünürlüklü Retina Display ekran teknolojisi 4Ste de mevcut. Bağlantı hızında da yükseltmeye gidilen iPhone 4S, indirmede 14.4 mbps;ye kadar HSDPA bağlantı hızına sahip. iPhone 4 ile 4Smodelleri arasında kasa tasarımı olarak bir fark bulunmuyor.
Yeni iPhone 4S;te ayrıca kamera çözünürlüğü de 8MPe yükseltilmiş. Hibrit IR filtresi olarak adlandırılan yeni teknolojiyle parlaklık ve renk performansının da yükseltilfiği belirtilen iPhone 4Ste elbette flaş da bulunuyor. Appleın gecikmeli olarak duyurduğu yeni iPhone un sunumuna, sağlık sorunları yüzünden CEO koltuğunu bırakan Steven Jobs katılmadı.

Yeni iPhone modeli, firmanın en geç duyurduğu model. Bugüne kadar Haziran aylarında kamuyouna tanıtılan yeni modeller, ülkesine bağlı olarak izleyen birkaç ay içinde piyasaya sunulmuştu. Bu kez yeni açıklamanın Ekime sarkması, Apple;ın iCloud adını verdiği bulut depolama ve cihazlar arası senkronizasyon servisiyle yeni iPad ve iPhoneların uyumluluğu için harcanan zamana bağlanıyor. iCloud servisi, bugün açıklandığına göre, 12 Ekimden itibaren iOS ile çalışan cihazlara indirilebilecek.

Bu yıl bir başka farklılık da, hep San Fransisco;da yapılan lansmanın bu kez Cupertinodaki şirket kampüsünde gerçekleşmesi oldu.