bugün

şiddet gören kadınlara yeni kimlik projesi

olayın medyatik hadisesi şu; bakan fatma şahin, şiddet yasası çıkana kadar, kadını erkeğin şiddetinden koruyacak bir projenin hayata geçirilmesi için düğmeye bastı. bu projeye göre sığınmaevlerine başvuran kadınlara hemen yeni bir kimlik verilecek. polis, bu kadınları isim isim takip ederek koruyacak.

öncelikle şunu belirteyim kadın olarak küfür etmeyi sevmem, edeni de sevmem. hele abuk sabuk mevzularda etmeyi hiç sevmem.

eeeee..niye size bu açıklamayı yaptım. şundan ki;

ben bu fikri bulanın aklını sikeyim.

böyle dangalakça fikir mi olur. hangi manyak gerçekçilikte yaşıyorsunuz siz. ceymis bond izleyip izleyip meclise mi giriyorsunuz ne yani.

projeye bak. sığınma evine sığınan kadının kimliğini değiştirecekler. sıfırdan kimlik. kimse bilmeyecek onu. abi kadın koruması değil sanki özel harekat timi. oldu olacak estetik operasyon yapın.

yani biz bu sorunun kökünü nasıl kuruturuz yok. sanki şiddet gören, tecavüz edilen kadın suçluymuş gibi bir de kimliğini siliyorsun.

sanki o kadın yokmuş, hiç var olmamış gibi. adamın ego tatmini yüzünden tüm hayatı cehenneme dönen kadının sorununa kökünden çözüm, o hayatı komple silmek.

bu mu koca koca adamların ürettiği süpersonik fikir. annesinin babasının verdiği ismi de elinden almak.

onu da geçtim. kadın sığınma evlerine sığınan kadınlar kafalarından giremiyorlar zaten, nüfusu 50.000’nin üstü olan yerlerde ki belediyelerin açmak zorunda olduğu evlere sığınıyorlar.

yani adam kadını bulduğunda kimliğine bakmayacak, yüzüne bakacak. yani sorun kadını yok etmek değil adamı yok etmek. artık terapi mi verirsiniz bilmem. ama çözüm bu değil.

ya da senin 50.000 nüfusu olupta kaç belediyen bu evleri açmış onlara bak önce. sen onları açtır. gerisi gelir. ama kolaya kaçmak işinize gelen.

sorunun kökünden çözmek. kadını yok etmek.

tanım mı; fatma şahin’in bulduğu proje. sanırım en acısı da bu projeyi bir kadının desteklemesi. utandım lan.