bugün

imsak vakti yanlış hesaplanıyor iddiası

bilimsel ve dini verilerle ispatlanmış iddia.

(bkz: diyanetin gecenin köründe sahur yaptırdığı gerçeği)

--spoiler--
'tan yerinin beyaz ipliği siyah ipliğinden sizce seçilinceye kadar yiyin için; sonra da orucu gece oluncaya değin tamamlayın' (bakara suresi 187)
--spoiler--

cenabı peygamberin hadisi.

--spoiler--
'bilal'ın ezanı ve dikey olarak beliren tan sahurunuza engel olmasın, fakat ufukta enine yayılan tan öyle değildir.' (müslim, sıyâm, 8)
--spoiler--

prof. dr. abdülaziz bayındır bu iddiayı kanıtlarla ve resimlerle ortaya koymaktadır. diyanet her konuda olduğu gibi bu konuda da taassuba teslim olduğundan dolayı astronomik tan olan 18 dereceyi esas almaktadır. oysa ki son yüzyıla kadar imsak tanı olan 10 derece ve altı kullanılmaktaydı.

işte kur'an da emredilen imsak vakti.
http://galeri.uludagsozluk.com/r/167450/+

bu da diyanetin yaptırdığı imsak vakti. yani 18 derece. bu resim 2005 yılında arap çöllerinde ki astronomik tan anıdır. ufuk net görünsün diye deney orda yapılmış resim orada çekilmiştir. çölde bile hiç ışık yok nasıl tan vaktiyse.
http://galeri.uludagsozluk.com/r/167449/+

--spoiler--
oruç, tan yerinin ağarmasından güneşin batmasına kadar, allah rızası için yemeyi içmeyi ve cinsel ilişkiyi terk etmektir. eskiden çıplak gözle bakılır, ufuk boyunca ışığın yoğunlaştığı görülünce yemeye içmeye son verilirdi. artık gözlemin yerini takvimler almıştır. ama takvimler hatalı olduğu için türkiye’de en az 40 dakika önce oruca başlanmaktadır. ekvatora yakın bölgelerde bu süre azalmakta ise de kuzey bölgelerinde birkaç saati bulmaktadır. buna yatsı ile ilgili hatalar da eklenince içinden çıkılmaz sıkıntılar doğmaktadır.
--spoiler--

geniş bilgi için

http://www.suleymaniyevak...g/bulten/imsak-vakti.html

show haber'deki röportaj
http://tvarsivi.com/playe...p;z=2011-08-04%2019:13:06