bugün

gereksiz türkçe kuralları

belirtisiz isim tamlamasi, dikey zarf, gokcuk yuklem gibi cok gereksiz tum lise yillari boyunca insanlarin kafasini miken kuralar butunudur. siradan bir ingilliz okulda ozne ve sifatin ne oldugu konusunu bir derste gecerken. turkce de 3 yil boyunca ogrencilerin kafasi siser. turkce derslerinde sairler okunup bunlarin yorumlari yapilmasi gerekirken. gereksiz kurallarla ugrasillir birde anlamadigim niye sifatlar ona ayrillir sayi sifati ,kari sifati ,bilmem ne sifati diye ulan bir tane desenize sifat diye gecelim bizde. anlasilmaz bu tur kurallar. turkce dersleri yerine ingilizce dersi koyulsa daha iyidir . hic degilse millet ikinci bir dil ogrenir.

(bkz: belirtilli isim tamlamasi)
(bkz: belirtisiz isim tamlamasi)
(bkz: zarf tamlamasi)
(bkz: edat tamlamasi)
(bkz: zincirleme isim tamlamasi)

hepsi olmasa da bazilari gereksizdir. mesela sekilde goruldugu gibi sadece tamlama gibi bir sey bile 5 e ayrilmistir . diger dilerde adamlar tamlama der gecer. bizse yillar yilli bunlari ayirmakla ugrasiriz. birakin uzaya cikalim lan bizde !

edit ustune edit: yahu kardesim dili dil yapan kurallari degildir. bu kurallar her yil dil kurumu tarafindan degistiriliyor zaten. sadece biraz daha pratik yapalim diyorum dilimizi tamlama diye gecelim otuza ayirmayalim yani. hem turkce dersinde turk sairleri okuyalim tartisalim tum dunyada bu boyle bizde boyle yapsak birsey kaybetmeyiz ama cok yonlu dusunme kabilliyeti kazanabilliriz.