bugün

sabah kuş sesiyle uyanmak

tüyleri yolunuyormuşçasına ötüyor ise kuş ve siz bu sesle uyanıyorsanız, tercih edilmeyecek uyanma şeklidir. ben hikayelerden, masallardan böyle çok güzel birşey sanırdım kuş sesiyle uyanmayı. kuşlar ötüşür, insanlar yataklarından gerinerek uyanır, sonra kahvaltıya oturulur bir neşe bin kahkaha.
hayır öyle değilmiş işte. sabah 7 de kuşlar tarafında hunharca uyandırıldım. sanırsın onlar bana değilde, ben onlara eziyet ediyormuşum gibi ötmüyorlar bariz bağırıyorlardı. kalktım kovaladım. döndüm yatağa. ama çözüm olmadı.
meğer sonradan annemden öğrendiğime göre, bugün mesailerine erken başlamışlar sadece yoksa her sabah 8-16 bizim balkonda gözlerine kestirdikleri köşeye yuva yapmak için, yol arıyorlarmış.
annem ama inanmadım, yaşlı kadın, dedim abartıyor.
akşam eve geldim. annem bak kuşlar bugün hem erken başladı, hemde mesaiye kaldılar dedi. bak saat 6'ya geliyor, hala burdalar dedi.
yorgundum hı hı dedim. geçtim odama. açtım bilgisayarımı. Allahım o nasıl bir ötmektir. ben ki herşeye üşenirim, kalktım tekrar kovalamaya. baktım ki biri can havliyle ötüyor, diğerleride bizim balkonun çevresinde akbaba edasıyla dönüyor. baktım ki annem balkonun köşelerine poşetler asmış, poşetlere saldırırkende gördüm bu kuş azmanlarını.
sonuca gelelim, biz daha kurtulamadık bu istiladan, ama şuda bariz ki kuş sesiyle uyanmak sadece masallarda güzeldir.