bugün

minibüs şoförünün telefonundan birini aramak

geçtiğimiz aylarda yaşadığım bir olaydan alıntıdır.

gece saatlerinde söğütlüçeşme metrobüs duragından inip, ardından hemen çıkışında olan minibüse binmiştim. ineceğim yer yakın oldugundan mütevellit hemen şoför koltugunun yanındaki koltuga sırtıma dayayıp,ayakta minibüsün kalkmasını beklemeye koyulmustum. o sırada minibüse binen karaçarşaflı yaşı en fazla 20-22 olan bir kız bindi ve şoförün hemen arkasındaki koltuga oturdu. buraya kadar hersey normal. bikaç dakika sonra kız şöfore seslenerek ;

kız - agabey telefonunu kullanabilirmiyim bi arkadası aramam gerekte?
minibüs soforu - (şaşkın bi ifadeyle dönerek) kontor yok.
kız - (2 dakika sonra, sanki o anda kontor kendiliğinden olusmus gibi sorar) abi telefonu kullansam 2 dkka hemen vericem geri?
minibus soforu - kontor yok yok.ama mesaj hakkı var istersen veriyim cok acilse mesaj at.
kız - arasam ben? arasam daha iyi valla hemen vericem geri?
m.s. - kontor yok dedim allah allah haspinallah ya.
kız - (2 dk daha bekleyip, sanki hiç bir anormal durum yokmus gibi bir surat ifadesiyle,daha dogrusu carsaftan dolayı görünen kısmı göz burun* ifadesiyle) tamam ben mesaj atayım o zaman.
m.s - tamam al.(bu sırada minibus hareket eder)

kız telefonu alır ve mesaj yazmaya baslar. ve o sırada asıl bomba,beni minibusun icinde kahkaha attıran olay gerçekleşir.

kız mesaj yazmaya devam ederken telefon çalar;

kız - abiii semiha(arayan ismi hatırlamıyorum attım suan) arıyor. semiha kim? açıyım mı abi.

iniceğim yeri fazlaca geçmiştim zaten bu diyaloglar yüzünden. ve tam bu lafı duyduktan sonra kahkahalar eşliginde musait biyerde diyip indim. acaba devamında ne oldu cok merak etmekteyim.