bugün

galatasaray ın euroleague başvurusu

bu sezon eurocup'da son 16'ya kalan galatasaray, ünal aysal'ın başkanlığına seçilmesinin ardından gelecek sezon için kolları daha büyük hedefler için sıvadı. sarı-kırmızılı camiaya yakın kaynaklardan alınan haberlere göre lottomatica roma'nın ardından cibona zagreb'in de euroleague a lisansının iptal edilmesi gündemde. a lisansı olan takımlar euroleague'de direk oynama şansına sahip olurken, galatasaraylı yöneticilerin bu 2 boş koltuk için çalışmalara başladığı öğrenildi.

thy'nın euroleague'in ana sponsoru olması ve gelecek sezon final four'un istanbul'da organize edilecek olması nedeniyle bir türk takımının daha avrupa'nın 1 numaralı kupasında yer alması için olumlu bir havanın doğması galatasaray'ın elini güçlendiren en önemli etkenler. sarı-kırmızılıların 10 bin kapasiteli abdi ipekçi spor salonu, en az 5 milyon dolarlık bütçe, yayıncı kuruluş garantisi ve seyirci sayısı konularında euroleague'in beklentilerini karşılaması bekleniyor. play-off yarı finaline yükselen galatasaray'ın finale kalması halinde ise elinin daha da güçleneceği kaydedildi.

Bu arada galatasaray taraftarları, takımlarının euroleague’e katılması için uleb@uleb.net adresini mail bombardımanına tutuyor.