bugün

hala kadın yerine bayan diyen zihniyet

günümüzde sayısı hiç de az olmayan zihniyettir. kadın denmesi için illa ki evli olunması/bekaretin ortadan kalkması gerektiğini düşünen zihniyettir. (tabii düşünebildiğini farz edersek)

cidden hala "bayan" kelimesini kullananları anlamıyorum. kadın demenin neresi ayıp? bir kadına "kadın" dediğiniz zaman tepki gösterilmesinden mi korkuyorsunuz? korkmayın. kendisine "kadın" dendiği için tepki gösteren bir kadın, henüz bırakın kadın olmayı, insan dahi olamamıştır zaten.

bayan demek kibarlık göstergesi değildir. bayan diye hitap etmek, aynı sigara için "kullanmıyorum" demektir. ulan içen adam da kullanmıyor ki! ilaç değil ki bu! içersin ya da içmezsin. kullanmıyorum ne demek?

sanırım bu iki kelimenin kullanım sıklığında en büyük etken toplum baskısı. yani hangisi en çok kabul görüyorsa o daha çok kullanılıyor. ama her zaman savunduğum gibi, kabul gören her şey doğru değildir. bu yüzden hala bayan diyen barzoları sağduyuya davet ediyorum. bayan dediğiniz için daha kibar biri olmuyorsunuz. diyecekseniz kadın deyin. demeyecekseniz de hiçbir şey demeyin. kendinden bayan diye bahseden kadından da uzak durun. bu kadar.

söylemeyi unuttum: erkeğim.